Ringsted Kommune er i gang med årets vaccinationsindsats mod influenza og COVID-19. Mange af kommunens borgere på plejecentrene er allerede blevet vaccineret, og indsatsen fortsætter hen over efteråret.

Særligt for borgere, der på grund af fysiske eller psykiske udfordringer ikke kan forlade deres hjem, er der oprettet en udekørende vaccinationsordning. Denne ordning sikrer, at alle i målgruppen får mulighed for at blive vaccineret, uanset deres mobilitet.

Borgere, der mener at være i målgruppen for hjemmevaccination, og som endnu ikke er blevet visiteret, kan kontakte kommunen på telefon 41 87 53 47 i tidsrummet 9:00 – 12:30 på mandage, tirsdage, torsdage og fredage.

For at kunne modtage hjemmevaccination kræves visitation af hjemmeplejen, og borgere behøver ikke selv bestille tid til vaccinationen. Hjemmevaccination tilbydes både til dem, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, og til borgere, der er i målgruppen, men ikke modtager hjemmehjælp.

Den nationale vaccinationsindsats er planlagt af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne og løber fra 1. oktober til 20. december 2024.

 

Foto: ABW