Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2016-04-26 til 2016-05-04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-ringsted.dk

Narkopåvirket bilist

Kl. 1700 anholdt politiet en 41-årig mand fra Kirke-Såby, der kørte i bil på Haslevvej i Ringsted. Manden var påvirket af narkotika, og han fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen

Kl. 1117 kørte en 37-årig mand fra Ringsted i en personbil ad motorvejen i vestlig retning. Under overhaling af en lastbil ramte han af ukendte årsager lastbilens brændstoftank og mistede herredømmet over personbilen, der påkørte midter-autoværnet og standsede. Lastbilchaufføren – en 55-årig mand fra Præstø – standsede i nødsporet og forsøgte at stoppe lækagen i brændstoftanken, men forgæves. Brandvæsnet blev tilkaldt til at suge dieselolien ud af lastbilens tank samt opsamling diverse væsker fra den forulykkede bil. Under brandvæsnets arbejde ved lastbilen blev en vognbane afspærret med en skiltevogn. Ingen kom til skade ved uheldet.

Indbrud i villa 

Søndag kl. 0637 blev anmeldt om indbrud i en villa på Klosteralleen. En 13-årig dreng fra Marokko blev tilbageholdt på stede, hvor han blev anholdt. Drengen blev senere på dagen afhentet af personale fra det opholdssted, hvor han bor. Grundet sin alder blev han afhørt af politiet men ikke sigtet.

Brugstyveri af bil 

Kl. 0625 anholdt politiet i København tre unge fra Marokko, der blev truffet kørende i en stjålet bil. Bilen stjålet ganske kort tid tidligere fra en villa på Graversensvej. De tre drenge i alderen 16, 18, og 24 år, hvoraf den ene er fra Birkerød og de øvrige ikke er kendt med adresse, blev løsladt efter afhøring, og sagen vil afgjort i retten.

Politiet sætter den 13-åriges tilstedeværelse sammen med de anholdte unge i den brugsstjålne bil.

Frihedsberøvelse m.v.

Kl. 0830 blev en 20-årig mand og en 25-årig mand, begge fra Ringsted,anholdt og sigtet for frihedsberøvelse, vold og kørsel i narkopåvirket tilstand. De to øvede vold mod en 21-årig mand fra Ringsted og tvang ham med i en bil og opkrævede en “dummebøde” af den 21-årige.

De to blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev fængslet til den 26. maj.

Politiet har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket af hensyn til efterforskningen.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen

Kl. 1632 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Hvidovre for spirituskørsel i en personbil, som han førte let slingrende under kørslen i østgående retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Opmærksomme borgere – Sct. Hansgade

Kl. 1230 fik politiet en henvendelse fra en 61-årig kvinde fra Ringsted, der fra kl. ca. 1130 sammen med sin datter bemærkede en kvinde, der i en bank udviste mistænkelig adfærd og muligt var i gang med at aflure en ældre bankkundes PIN-kode. Da den mistænkelige kvinde forlod stedet, fulgte de efter hende og så, at hun gik ind og ud af flere butikker i Ringsted centrum. Den sidste butik, som hun gik ind i, forlod hun med en lille hvid kasse, hvorefter hun skyndte sig væk via smøgen ved Pileborggade/Schandorffsvej. Anmelderens datter cyklede efter kvinden, men fandt hende ikke. Dog fandt hun den lille hvide kasse, som var tom. De afleverede kassen retur til butikken, hvor personalet kunne konstatere, at der var stjålet 1200 kr. fra kassen. Politiet fandt heller ikke kvinden, som det dog var lykkedes anmelderens datter at tage et foto af, inden hun forsvandt. Tyveri-sagen efterforskes nu i et forsøg på at finde frem til kvinden, der ikke kan beskrives nærmere i øjeblikket, med baggrund i bl.a. datterens foto af den mistænkte.

Kørsel uden førerret i “lånt” bil – Køgevej

Kl. 0117 kontrollerede færdselspolitiet en bil, der blev ført af en 20-årig mand fra Ringsted. Han havde ikke erhvervet sig et kørekort, ligesom han ikke kunne gøre rede for, hvordan han – uden et kørekort – kunne køre rundt i bilen. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og formelt også for uberettiget brug af bilen, hvis nøgler han havde “lånt” uden at få lov derhjemme. Den sigtede kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkobilist uden førerret i “lånt” bil – Næstvedvej

Kl. 0253 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Ringsted for kørsel uden førerret i en bil og i narkotikapåvirket tilstand. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet en narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain og amfetamin. Ved nærmere undersøgelse af adgangen til bilen, som han ikke måtte køre, viste det sig, at han uden tilladelse fra bilejeren havde “lånt” bilnøglerne. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte straffelovens bestemmelser omkring uberettiget brug af en andens bil. Også han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i perioden
Hækkerupsvej, Ringsted
Klosteralleen, Ringsted
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted
Buegangen, Ringsted
Ringstedvej, Ringsted
Eksercerpladsen, Ringsted
Frejasvej, Ringsted