Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2-11. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-ringsted.dk

Færdselsuheld

KL. 1015 kørte en personbil ført af en 42-årig mand fra Ringstedad Parkstræde i østlig retning mod Nørregade for at foretage højresving, samtidig kørte en 59-årig kvinde fra Ringsted på cykel ad Nørregade i venstre side ad Nørregade frem mod Parkstræde. I krydset blev kvinden påkørt af bilen. Bilisten kørte over frem for ubetinget vigepligt og ramte cyklisten, der kørte mod færdselsretningen.

Kvinden fik en mindre flænge i ansigtet, og hun blev kørt til sygehus for nærmere undersøgelse.

Sprøjtende butikstyv – Sct. Hansgade

Kl. 1238 fik politiet en anmeldelse fra butikspersonale i en tøjbutik om, at et opmærksomt vidne havde set en mand havde stjæle noget tøj fra en fortovsudstilling. De ansatte ledte nu selv efter manden, som kort efter blev truffet af en 38-årig mandlig butiksansat. Da han tog kontakt til den mistænkte, som ikke længere bar på noget tøj, tog den mistænkte mand en peberspray frem og sprøjtede på afstand i retning mod den butiksansatte. Den butiksansatte løb tilbage til sin butik og så ikke hvor den mistænkte forsvandt hen. En hundepatrulje ledte efter den mistænkte, som kl. 1308 blev truffet på Schandorffsvej og anholdt for tyveri af tøj fra fortovsudstillingen. Den anholdte var nu ikke længere i besiddelse af en peberspray, som hundepatruljen senere fandt henkastet i Pileborggade. Ud fra vidneforklaringer fik politiet kortlagt den anholdtes færden, herunder at han havde “gemt” det stjålne tøj i en affaldscontainer. Den anholdte var en 20-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for tyveri af syv polo-shirts til en værdi af ca. 2100 kr. samt overtrædelse af våbenloven med hensyn til pebersprayen. Politiet løslod den 20-årige efter endt sagsbehandling, men han kan forvente at høre nærmere, når sagerne mod ham skal afgøres.

Tricktyveri

Kl. 1230 blev en 80-årig kvinde fra Ringsted udsat for tricktyveri på Søgade, hvor en mand og en kvinde spurgte om vej til sygehuset. I den forbindelse mistede kvinden et guldur.

Det lykkedes ikke politiet at finde til de to gerningsmænd.

Færdselsuheld – Haraldsted

KL. 0138 kørte en bil ad Holbækvej mod nord, hvor føreren oplever, at der løber et dyr ud foran bilen, hvilket han undviger og mister herredømmet over bilen, der rammer autoværn og ryger ud over en ca. fem meter skrænt og videre ind på en mark. Bilen totalskadet. Føreren, en 18-årig mand fra Ringsted, kom ikke til skade ved uheldet, men en 15-årig pige fra Ringsted, der var passager i bilen kom alvorligt til skade. Hun er nu indlagt på sygehus.

Narkopåvirket bilist

Kl. 1700 anholdt politiet en 41-årig mand fra Kirke-Såby, der kørte i bil på Haslevvej i Ringsted. Manden var påvirket af narkotika, og han fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen

Kl. 1117 kørte en 37-årig mand fra Ringsted i en personbil ad motorvejen i vestlig retning. Under overhaling af en lastbil ramte han af ukendte årsager lastbilens brændstoftank og mistede herredømmet over personbilen, der påkørte midter-autoværnet og standsede. Lastbilchaufføren – en 55-årig mand fra Præstø – standsede i nødsporet og forsøgte at stoppe lækagen i brændstoftanken, men forgæves. Brandvæsnet blev tilkaldt til at suge dieselolien ud af lastbilens tank samt opsamling diverse væsker fra den forulykkede bil. Under brandvæsnets arbejde ved lastbilen blev en vognbane afspærret med en skiltevogn. Ingen kom til skade ved uheldet.

Indbrud i villa 

Søndag kl. 0637 blev anmeldt om indbrud i en villa på Klosteralleen. En 13-årig dreng fra Marokko blev tilbageholdt på stede, hvor han blev anholdt. Drengen blev senere på dagen afhentet af personale fra det opholdssted, hvor han bor. Grundet sin alder blev han afhørt af politiet men ikke sigtet.

Brugstyveri af bil 

Kl. 0625 anholdt politiet i København tre unge fra Marokko, der blev truffet kørende i en stjålet bil. Bilen stjålet ganske kort tid tidligere fra en villa på Graversensvej. De tre drenge i alderen 16, 18, og 24 år, hvoraf den ene er fra Birkerød og de øvrige ikke er kendt med adresse, blev løsladt efter afhøring, og sagen vil afgjort i retten.

Politiet sætter den 13-åriges tilstedeværelse sammen med de anholdte unge i den brugsstjålne bil.

Frihedsberøvelse m.v.

Kl. 0830 blev en 20-årig mand og en 25-årig mand, begge fra Ringsted,anholdt og sigtet for frihedsberøvelse, vold og kørsel i narkopåvirket tilstand. De to øvede vold mod en 21-årig mand fra Ringsted og tvang ham med i en bil og opkrævede en “dummebøde” af den 21-årige.

De to blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev fængslet til den 26. maj.

Politiet har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket af hensyn til efterforskningen.

Indbrud i perioden
Gyrstinge Skovhuse, Gyrstinge
Kværkebyvej
Klosteralleen
Hækkerupsvej
Fluebæksvej, Benløse
Buegangen
Ringstedvej
Eksercerpladsen