Ringsted Kommune tilbyder igen i 2016 en uddannelse for foreningslivets nuværende og kommende ledere. Uddannelsen skal give foreningsmedlemmerne værktøjer til at drive deres foreninger endnu bedre. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Lederuddannelsen henvender sig til nuværende eller potentielle foreningsledere, som ønsker at blive bedre til at varetage foreningsinteresser. Deltagerne arbejder under hele uddannelsesforløbet med at udforme en konkret udviklingsplan, de kan bruge hjemme i deres egen forening. Forløbet strækker sig over seks moduler i perioden 16. september til 23. november.

Uddannelsen tager således udgangspunkt i deltagernes egne foreninger, og undervisningen, som deltagerne møder, vil være et miks af teori, redskaber, øvelser og dialog. Emnerne vil blandt andet være personlig ledelse, rekruttering samt udvikling af frivillige, formidling, partnerskaber og en lang række andre ting, der har betydning for at udvikle foreningen.

Udover at lære en masse nye metoder og opnå en større indsigt i sin egen personlige rolle i foreningen, får deltagerne et stærkt netværk til andre foreninger i kommunen. På den måde er lederuddannelsen ikke afsluttet efter de seks moduler, men en fremadrettet og brugbar platform for foreningens og deltagernes egen fremtid.

Tidligere deltagere har fået stort udbytte
For Susanne Vestergaard, der er sekretær i Benløse IF-floorball og som sidste år deltog i lederuddannelsen, har det haft stor betydning at tage uddannelsen:

”Jeg har bestemt kunnet bruge min uddannelse i mit daglige virke i foreningen. Samtidig har vi også fået et godt netværk deltagerne imellem, og flere af de andre er blevet vilde med floorball-kampe, så vi ses ofte”.
Jens Michael Hansen, leder i RIF Fodbold og deltager på uddannelsen sidste år, siger:

“Uddannelsen har givet et godt indblik i, hvordan foreningsledelse skal udforme sig og givet nogle gode værktøjer, som jeg allerede har brugt. Endelig skal man heller ikke glemme de faglige sparringer, der har været. Jeg har ikke bare fået gode foreningslederkollegaer, men også nogle gode venner”.

Men det er ikke kun en uddannelse for erfarne og nuværende ledere, Ringsted Kommune tilbyder. Sidste år deltog Vania Santiago Jensen og Mona Musse fra den nystiftede forening Bydelsmødre i Ringsted, og det gav en god ballast at være med. De er blevet godt rustet til det nye lederskab, og Mona Musse fortæller:

”Kommunens uddannelse har givet os et godt overblik over foreningsarbejde og lederskab, heriblandt hvor vigtigt at det er at være synlig, og hvordan vi rekrutterer nye frivillige”.

Du kan læse mere om uddannelsen på kommunens hjemmeside: www.ringsted.dk/borger/kultur-fritid/uddannelse-frivillige

Tilmelding
Tilmeldingsfristen for lederuddannelsen er den 20. august 2016. Tilmelding sker ved at sende en mail til Team Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune, Flemming Beck Christensen på fbc@ringsted.dk eller Trine Testmann på trte@ringsted.dk

Pris
Lederuddannelsen henvender sig til alle interesserede frivillige i en forening, Kommunen yder tilskud til uddannelsen, der derfor kun har en mindre brugerbetaling. Deltagelse koster 1.250 kr. pr. person. Hvis der er to eller flere tilmeldte fra foreningen, er deltagerprisen 1.000 kr. pr. person. I prisen er inkluderet ophold og forplejning i forbindelse med første modul og forplejning på øvrige moduler.

Program
Uddannelsen løber over seks moduler i efteråret 2016:
Modul 1: Fredag den 16. september kl. 17.00 til lørdag den 17. september kl. 15.00. Modulet et med overnatning
Modul 2: Tirsdag den 27. september kl. 17.30 til 21.00
Modul 3: Torsdag den 13. oktober kl. 17.30 til 21.00
Modul 4: Lørdag den 29. oktober kl. 9.00 til 17.00
Modul 5: Mandag den 7. november kl. 17.30 til 21.00
Modul 6: Onsdag den 23. november kl. 17.30 til 21.00

Hent folder