Hvis du vil arrangere kulturoplevelser i et eller flere af kommunens landområder i 2016, så er der mulighed for at søge tilskud fra Ringsted Kommunes pulje til kultur i landområderne. Næste frist for at søge midler er den 15. juni, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ringsted Kommune uddeler kulturmidlerne for at give de lokale beboere mulighed for at gennemføre kulturelle aktiviteter i landområderne til gavn for lokalsamfundet. Midlerne kan søges af foreninger, forsamlingshuse, kulturinstitutioner, men også af enkeltpersoner, som ønsker at arrangere en kulturaktivitet.

Senest gav kommunen tilbage i februar tilskud til en revyaften i Fjellebro/Kværkeby, en forårskoncert i Jystrup/Valsølille samt et foredrag, en koncert og et grundlovsarrangement med teater i Haraldsted/Allindemagle.

Der er godt 43.000 kr. at søge og ansøgningsfristen til puljen er 15. juni.

Krav til ansøgere
Foreninger eller andre, som ønsker at komme i betragtning til midler fra puljen, skal opfylde en række krav. Blandt andet er det et krav, at det er et åbent arrangement, hvor alle borgere har adgang, samt at der budgetteres med egenfinansiering på mindst 10 pct. af udgiftsbudgettet. Derudover skal arrangøren indberette aktiviteten til Kultunaut, og det skal fremgå, at Kultur- og Trivselsudvalget har givet tilskud.

Sådan søger du
Det er Kultur- og Trivselsudvalget, som har besluttet at oprette puljen, men det er Landsbyforum, der beslutter om en aktivitet kan få tilskud. I fordelingen af puljen lægger Landsbyforum vægt på en geografisk spredning af midlerne.

Det er ikke svært at lave en ansøgning. Eventuelle ansøgere skal blot udfylde et ansøgningsskema og opstille et budget.

Ansøgningsfristen er den 15. juni, og mere information samt ansøgningsskema findes på kommunens hjemmeside på: www.ringsted.dk/borger/kultur-fritid/tilskud-og-puljer.

Har du spørgsmål til puljen, kan du kontakte kulturmedarbejder i Ringsted Kommune Marianne Marott Olesen på mail: maro@ringsted.dk eller telefon 57 62 62 42.