Jørgen blev syg, tog sagen i egen hånd og fik mere energi og et større netværk

”Før i tiden var jeg ikke så god til at gå til lægen, men det er jeg blevet. Der er mange sygdomme, man kan dø af”.

Det siger Jørgen Jensen på 54 år, som er borger i Ringsted Kommune. I mange år skænkede Jørgen ikke sit helbred ret mange tanker. Det ændrede sig pludselig en dag i 2011, da tiltagende smerter viste sig at være en blodprop.

Jørgen overlevede blodproppen, men var på grund af dårligt hjerte, tre diskusprolapser og problemer med vejrtrækningen nødt til at stoppe med at arbejde. Jørgen kom på kontanthjælp og skulle nu vende sig til en tilværelse med helbredsproblemer som fast livsledsager.

 Jørgen Jensen og sundhedskonsulent Eva Pilt Astrup, Ringsted Kommune, tester lungefunktion. Testen er hurtigt klaret og viser, om man skal en tur forbi lægen for at blive undersøgt for en lungesygdom.
Jørgen Jensen og sundhedskonsulent Eva Pilt Astrup, Ringsted Kommune, tester lungefunktion. Testen er hurtigt klaret og viser, om man skal en tur forbi lægen for at blive undersøgt for en lungesygdom.

I foråret 2016 meldte Jørgen sig efter henvisning fra sin læge til Ringsted Kommunes kursus ”På vej til et sundere dig”. Jørgen havde længe ønsket sig at begynde at træne for at forebygge forværring af sin sygdom og få mere livskvalitet i hverdagen. Men som kontanthjælpsmodtager kan det være vanskeligt at få pengene til at række til dyre fitness abonnementer og holdsport i idrætsforeninger. Jørgen ledte derfor efter et forløb, der kunne hjælpe ham med at komme i gang med at træne selv.

Ifølge Jørgen har kurset betydet, at han har fået øjnene op for, at det gavner at leve sundere og komme ud og træne. Oven i hatten har Jørgen fået et helt nyt netværk gennem kurset. ”Det er rart at komme ud og se andre mennesker, når man skal ændre livsstil. Ellers sidder man bare derhjemme og glor”, siger Jørgen og fortæller, at kursisterne fra ”På vej til et sundere dig” har planlagt at blive ved med at mødes, efter at kurset er slut.

I dag cykler Jørgen lange ture, og selvom det er hårdt i modvind, har han et smil på læben.

”Det har givet mig meget mere energi at begynde at cykle. Min næste udfordring bliver at følge den kostplan, som jeg har fået, efter jeg var til livsstilssamtale hos kommunens sundhedskonsulent. Det glæder jeg mig til”, siger Jørgen, der opfordrer andre mænd, der har knas med helbredet, til at benytte chancen for at få et gratis sundhedstjek under Men’s Health Week.

Om Men’s Health Week

  • Men’s Health Week er en årligt tilbagevendende og landsdækkende kampagne initieret af Selskab for Mænds Sundhed.
  • Kampagnen finder sted i uge 24 d. 13. – 19. juni 2016.
  • Men’s Health Week sætter i 2016 fokus på, hvad der skal til for at mænd via fællesskaber kan øge deres trivsel, mentale og fysiske sundhed.
  • Ringsted Kommune markerer kampagnen med en række særlige events i uge 24.