ringsted-kommuneRingsted Kommune oplyser i pressemeddelelse, at kommunen har indgået kontrakt med Aleris Omsorg.

Fremover kan borgere i Ringsted vælge hjemmehjælp fra Aleris Omsorg. Ringsted Kommune og Aleris Omsorg underskrev torsdag en kontrakt, der gør Aleris Omsorg til leverandør i hjemmeplejen i Ringsted fra den 1. oktober.

Ringsted Kommune skal ifølge Lov om social service give mulighed for, at borgere, der for eksempel får hjemmehjælp, har to eller flere leverandører. Og i oktober 2015 vedtog Byrådet i forbindelse med budget 2016, at der fremover kun skal være én privat leverandør af praktisk bistand og pleje i Ringsted Kommune ud over kommunens egen hjemmepleje.

Med underskrivelsen torsdag kan borgere, der får hjemmehjælp, fra den 1. oktober vælge mellem Ringsted Kommune som leverandør eller Aleris Omsorg, som i forvejen driver hjemmepleje i blandt andet Greve, Næstved og Aarhus kommuner.

Direktør for sundheds- og omsorgsområdet i Ringsted Kommune Andreas Jegstrup udtaler:

”Jeg er rigtig godt tilfreds med udbuddet og aftalen med Aleris Omsorg. Aftalen træder først i kraft pr. 1. oktober så vi har god tid til at forberede ændringen for de 400 borgere, som skal vælge ny leverandør som følge af aftalen. De borgere får i denne uge besked i deres e-boks eller i et brev, så de får en god orientering om deres muligheder. De beholder også alle deres nuværende hjemmehjælp helt frem til oktober, med mindre de selv ønsker at skifte tidligere.”

Hidtil har det været Falck Hjemmepleje, Egebjerg Rengøring og Ringsted Kommune selv, der var leverandører til borgere, der modtog hjemmepleje i Ringsted. Falck har meddelt, at de ikke ønsker at fortsætte som leverandør til hjemmeplejen, og de stopper per 1. oktober.

Aleris Omsorg er en del af virksomheden Aleris, der også har en række privathospitaler, blandt andet Aleris-Hamlet Ringsted, der tidligere hed Hospitalet Valdemar.

Miriam Toft, administrerende direktør for Aleris Omsorg, siger:

”Vi ser frem til opstarten i Ringsted og glæder os over, at vi per 1. oktober kan tilbyde alle hjemmeplejeborgere praktisk bistand, personlig pleje og tilkøbsydelser. Vi vil etablere hjemmeplejekontor på Aleris-Hamlet Hospital og ser fem til samarbejdet i Ringsted”.

Nye leverandører til hjælp til indkøb
Ringsted Kommune har også haft udbud om indkøb af dagligvarer, og fra den 1. oktober får Ringsteds borgere endnu friere valg.

Hidtil har Ringsted Kommunes hjemmepleje stået for borgernes indkøb af dagligvarer. Fra den 1. oktober kan borgeren vælge mellem Intervare og Egebjerg Købmandsgård.

Alle berørte borgere i Ringsted vil midt i august måned modtage et brev med information om deres mulighed for at vælge leverandør, når de skal vælge hjemmehjælp og valg af leverandør af dagligvarer. Team Visitation, Myndighedsenheden i Ringsted Kommune vil også sidde klar med assistance til de borgere, som har brug for hjælp i forbindelse med leverandørvalget.