ringsted-bibliotek-fernisering_taym5378Med frie rammer for kunstværkerne, hvor FRIHED dog skulle være det bærende element i værkerne, var børn og unge i alderen 0 – 25 år inviteret til at deltage i årets kunstkonkurrence i Ringsted under temaet “Frihed – retten til at udtrykke sig”.

Og kunstværkerne viste sig at være mangfoldige og bestå af både fotos, video, malerier, skulpturer og meget andet, da Ringsted Bibliotek afholdt fernisering af de mange flotte, fantasifulde, sjove og imponerende kunstværker. Kreativiteten havde virkelig fået frit spil blandt de deltagende børn og unge.

“I Danmark må man gerne sige til en borgmester – som mig – at man ikke synes om det han gør, men i andre dele af verden bliver man halshugget for at sige sådan”. Sådan sagde borgmester Henrik Hvidesten, der i dagens anledning havde taget borgmesterkæden om halsen – til stor begejstring for de deltagende børn.

Henrik Hvidesten fortsatte: “Selvom man må sige næsten hvad man vil, så ved man måske ikke altid hvordan man skal sige det, eller hvem man skal sige det til, og her kan et kunstværk være muligheden for at fortælle alle os andre om noget, man selv synes er rigtig vigtigt”.

Kunstnerne var inddelt i 4 aldersgrupper – 0-6 år, 7-12 år, 13-17 år og 18-25 år – og i hver aldersgruppe blev der fundet 3 vindere. Førstepræmien var en pengepræmie og anden- og tredjepræmien var en kasse med lækre materialer til at lave flere kunstværker med.

Køb kunstværkerne

Kunstværkerne vil være udstillet på Ringsted Bibliotek i den betjente åbningstid frem til den 22. oktober.

Nogle af kunstmærkerne er markeret med et X, og disse kunstmærker kan købes for mindst kr. 50,-. Pengene fra salget af kunstværkerne går til det projekt Ringsted Kommune arbejder for i 2016 som Unicef By, nemlig børnene i Myanmar.

Vinderne af konkurrencen

Aldersgruppen 0-6 år

  1. Højbohus
  2. Den frie børnehave
  3. Victoria Holte Larsen

Aldersgruppen 7-12 år

  1. Ida Bering
  2. Liva Skov-Johannesen
  3. Katrine Ledet Møller

Aldersgruppen 13-17 år

  1. Anna Vadsten
  2. Ann-Sofie Munk Jensen
  3. Mathilde Kjølner Juul

Aldersgruppen 18-25 år

  1. Rosa Garth-Grüner
  2. Alexander Klitgaard
  3. Emilie Stonor Friis Christensen

[slideshow_deploy id=’47748′]