taym7462
Mette Foss på 24 år har besøg af sine forældre til åbent hus

”Vi var lidt skeptiske i starten, for man hører jo så meget, men både vi og Mette er rigtig glade for stedet, der emmer af omsorg!”

Dit Ringsted møder Karsten Foss udenfor værkstedet Regnbuen, til det årlige åbent-hus-arrangement den 25. november for brugernes familier og venner.

Karstens datter Mette Foss, 24 år, har været på Regnbuen i mere end 5 år, og trives rigtig godt med stedet, hvor personalet er både kompetente og omsorgsfulde. ”Det giver en tryghed i hverdagen, at vi ved der er styr på tingene i Regnbuen” siger Karsten Foss.

Og det ER virkelig kompetence og omsorg, der emmer af, når man går rundt på gangene og i lokalerne på Regnbuen. Kompetence og omsorg, blandet med en livlig duft af æbleskiver og gløgg – men sidstnævnte kun i anledning af de 100-150 besøgende, der kommer til åbent hus.

Sund mad hos Kok og Mop

Til dagligt lægges der vægt på en helt anden slags mad i Regnbuen. Brugergruppen ’Kok og Mop’ står hver dag for madlavning og det er med hovedvægt på sund kost, når der dagligt dækkes op i kantinen til brugernes frokostpause. ’Kok og Mop’ er ansvarlige for hele processen i det at drive en kantine, lige fra madlavning til oprydning, rengøring og vask af klude, viskestykker osv.

taym7476Der kommer 68 dagbrugere i Regnbuen hver dag og de inddeles i forskellige klasser med mellem 4-10 brugere i hver klasse. Der arbejdes med både sansemotoriske oplevelser, sansestimulerende aktiviteter, kreative aktiviteter og fysisk vedligeholdelsestræning. Udover ’Kok og Mop’, er der arbejdsopgaver på værkstedet med bl.a. brændeproduktion, der er kontoropgaver, enkle monteringsopgaver samt vedligeholdelse af grønne arealer.

De sociale aktiviteter

Der lægges vægt på sociale aktiviteter i Regnbuen. En gang om ugen holdes postmøde, hvor der er information om de forskellige gruppers aktiviteter i den kommende uge. Brugerne har mulighed for at fortælle om den uge, der er gået, der bliver læst feriepostkort op, hvis nogen er ude og rejse og så synges der fødselsdagssang for dem, der har fødselsdag i ugens løb.

Åbent hus arrangementet er noget både brugere, familie og venner ser frem til, og brugerne glæder sig også hvert år til julefrokosten. Her kommer de lokale Catja og René altid og synger og spiller, og det er et af de helt store højdepunkter for brugerne.

Multirum

taym7450
En af gæsterne til åbent hus har fået lov til at boltre sig i multirummet.

Regnbuen har mange faciliteter, der er specielt indrettet for fysisk handicappede. Der er f.eks. flere muligheder for at afhjælpe nogle af de gener, brugere i kørestol får, når de sidder ned hele dagen. Der er desuden fysioterapeuter, der er tilknyttet Regnbuen og fast kommer forbi flere gange om ugen.

Som noget helt nyt er der indrettet et multirum, hvor man i særdeleshed kan bruge sine sanser. Rummet er stadig under udvikling, men lige nu er der bl.a. mulighed for at lægge sig i et ’badekar’ af bløde plastickugler, der kan lyses op i forskellige farver. Her kan man ligge og slappe helt af og lade sanserne få frit spil, mens man lytter til rolig, mindful musik.

Regnbuen støtter Unicef

Overskuddet fra salg af gløgg, æbleskiver og diverse salgsting fra åbent hus i Regnbuen går i år til Unicef i anledning af, at Ringsted er Unicef By 2016. Men Regnbuen har allerede tidligere i år støttet Unicef. Fra midten af september til starten af oktober måned, solgte brugerne lotterisedler og salget gik ubeskåret til Unicef. Præmierne i lotteriet, der var sponsoreret af byens butikker og virksomheder, havde brugerne selv været rundt og samle ind, og der var præmier for ca. 26.000. En af de største præmier i lotteriet var en halv times flyvetur over Ringsted.

[box type=”info” border=”full”] I 2013 kunne Regnbuen fejre 25 års jubilæum, idet stedet åbnede i 1988.Målgruppen hos Regnbuen er borgere, der ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet og det er aktivitets- og samværstilbud til borgere med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.Personalegruppen består af en fagligt bredt sammensat gruppe af pædagoger, håndværkere, pædagogisk medhjælper, pædagogisk assistent, husassistent, ernæringsassistent samt ernærings- og husholdningsøkonom.Personalet på Regnbuen bliver jævnligt opkvalificeret.[/box]

[slideshow_deploy id=’48971’]

/ht