ringsted kommuneDansk Arbejdsgiverforening udsendte i går en undersøgelse om danske kommuners evne til at få ressourcesvage kontanthjælpsmodtagere i fast job via et aktiveringsforløb i private virksomheder. Her klarer Ringsted Kommune sig væsentligt bedre end landsgennemsnittet.

Undersøgelsen viser bl.a., at:

• Over 50 pct. af de ressourcesvage borgere, som kommer i et privat aktiveringsforløb i Ringsted Kommune, kommer i fast job efterfølgende. Det er væsentligt over landsgennemsnittet.

• Ringsted Kommune er blandt de 20 pct. af danske kommuner, som har flest ressourcesvage i et aktiveringsforløb i en privat virksomhed.

Se undersøgelsen her

Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Britta Nielsen, har følgende kommentar til tallene:

”Jeg er rigtig glad for, at jobcentret og vores lokale virksomheder i fællesskab er lykkedes med at hjælpe så mange mennesker ud af arbejdsløshed og ind i job. Det er flot og en stor cadeau til både jobcentret og virksomhederne – og det viser, at vores aktive beskæftigelsespolitik virker. De positive tal er effekten af en række tiltag, vi nu gennem nogle år har taget, hvor vi har haft fokus på at opbygge et stort net af virksomhedscentre, at styrke virksomhedskonsulenternes samarbejde med virksomhederne og vores parallelindsats, hvor vi prøver at støtte op om ”hele borgeren”, siger Britta Nielsen, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, og fortsætter:

”Samtidig er jeg overbevist om, at virksomhedernes arbejde med socialt ansvar i Ringsted Erhvervsforums CSR-netværk også har en stor andel i den positive udvikling, så det er selvfølgelig meget tilfredsstillende, at kommunen og virksomhederne står sammen om indsatsen for de borgere, som af den ene eller anden grund i en periode har været langt fra arbejdsmarkedet”.