Sport, shopping, kultur og natur – det er fire ord der alle beskriver Ringsted. Ringsted Kommune er en kommune for både store og små, byfolk og landfolk. Læs med hvis du ønsker at lære Ringsted bedre at kende.

Foto: EW

I Ringsted midtby støder du ind i byens vartegn, nemlig Sankt Bendts Kirke. Der er tale om en af Danmarks ældste murstenskirker, og den blev bygget tilbage i 1170.

Der er samtidig mulighed for at besøge et lille museum, der er indrettet inde i kirken. Her kan du læse og lære om kirkens historie, se en lille tot hår fra Dronning Bengerd (der var gift med Valdemar Sejr), samt se blypladen fra Valdemars grav.

Udover den ældgamle kirke, findes der shopping på den gamle købstadsmåde i form af en gågade, og den nyere amerikaniserede måde i form af et shoppingoutlet og shoppingcenteret, RingStedet. Lad os starte med den gamle gågade i byen og bymidten. Her er der mulighed for at gå en hyggelig tur med at gågaden, mens der i bymidten er mulighed for at gå i specialbutikker og nyde en kop kaffe på de hyggelige cafeerne i bymidten.

Foto: ABW

Vil du hellere opholde dig indenfor, når du shopper, er RingStedet er godt alternativ. Et shoppingcenter med 28 butikker fordelt på tøj, sko og dagligvarer – og der er desuden gratis parkering i centerets parkeringsarealer. Hvis man hellere vil spare penge og samtidig vil være udenfor, er Ringsted Outlet ideelt. Hvis man har rejst rundt i USA kan man ikke undgå, at støde på de velkendte Outlets, og sådan et findes også i Ringsted – og så endda Danmarks eneste. Der er mulighed for at købe mærkevarer til en rabatpris på op mod 70% – og hvem kan ikke lide at spare penge?

Ringsted er placeret lige midt på Sjælland, hvilket gør byen attraktiv for pendlere fra nær og fjern. Infrastrukturen til og fra Ringsted er ideel, og med regionaltoge kørende direkte fra København, Odense og Nykøbing Falster forbinder Ringsted flere egne af landet.

Foto: ABW

For de naturglade mennesker i Ringsted Kommune, er der også masser alternativer til at bo inde i byen, for kommunen er omringet af flere landsbyer, sogne og marker, der tilsammen danner rammen om hele Ringsted Kommune. De mange lokalsamfund er med til at styrke Ringsted og gøre kommunen til en kommune, der rummer både store og små, byfolk og landfolk.

At bo i Ringsted
Selvom Ringsted har mange forskellige ting at byde på, kan byen heller ikke løbe fra, at den er placeret på Midtsjælland, og derfor er huspriser og udviklingen i hussalg også derefter.

Over de seneste seks måneder er salgsprisen på villaer og rækkehuse i Ringsted på cirka 13.500 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til cirka 8300 kroner mindre end gennemsnitssalgsprisen i Roskilde Kommune, samt lidt over 21.000 kr. mindre end salgsprisen pr. kvadratmeter i Københavns Kommune. Det er høje tal, mener ejendomsmægler Ringsted, Maeglerinfo.dk

Foto: EW

Der er desuden sket en stigning i salgsprisen pr. kvadratmeter over de seneste seks måneder på 630 kroner på villaer og rækkehuse, samtidig er der sket en stigning i nedslagsprisen over de seneste seks måneder. For seks måneder siden var nedslaget i prisen på 1.93%, mens nedslaget i procent var på 3,29% pr. 1. februar 2019.

På baggrund af ovenstående tal er der både penge at hente, hvis man skal købe eller sælge villaer eller rækkehuse i Ringsted Kommune. Det er væsentlig billigere at købe villaer eller rækkehuse i kommunen kontra andre storbyer på Sjælland, mens der er en stigning i salgsprisen pr. kvadratmeter over de seneste seks måneder. Det kan de især mærke ved boligvurdering, udtaler Joacim Graff fra maeglerinfo.dk