Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2019/06/06 til 2019/06/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Store flammer fra bål – Nebsmøllevej, Høed, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 2240 fik politiet via alarm 112 melding om ildebrand på en gård, hvor der var meget høje flammer. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor myndighederne kunne konstatere, at en 48-årig mand fra Jystrup Midtsj. foretog en afbrænding af materiale, hvilket 15-20 meter høje flammer. Bålet blev slukket, så luer ikke vakte unødig bekymring for øvrige beboere i området, og brandvæsnet henviste manden til at køre resterne på genbrugspladsen. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Uorden / slagmål? – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 1734 fik politiet en anmeldelse om et muligt slagsmål for enden af en beboelsesejendom, hvor tre personer skulle være i slagsmål og bl.a. bruge et baseballbat. På stedet traf politiet ikke nogen personer, men fandt et ødelagt baseballbat, som blev medtaget til politistationen som hittegods. Der var i øvrigt ingen tegn på, at nogen havde lidt overlast på stedet.

Færdselsuheld – Holbækvej, Lille Svenstrup, Ringsted

Kl. 2036 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var impliceret. Det viste sig, at en 47-årig mand fra Store-Merløse havde holdt parkeret på Holbæk efter kørsel i sydøstlig retning. Da han satte i gang, blev han kort efter påkørt bagfra af en anden personbil ført af en 28-årig mand fra Store-Merløse og i samme retning. Ambulancepersonalet tilså en passager for smerter i nakken, men der var ikke sket nogen behandlingskrævende personskade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om for at kunne klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for uheldet.

Ulovlig knallert – Øvej, Allindemagle, Ringsted

Kl. 2111 fik den patrulje, der netop havde afsluttet sagsbehandlingen på uheldsstedet på Holbækvej, Ringsted, øje på en hurtigkørende knallert. Politiet ønskede at tale med føreren, som dog satte hastigheden op og forsøgte at køre fra politiet med hastigheder over 100 km/t. Knallertkøreren blev dog standset på Øvej uden dramatik, så politiet kunne tale med den 15-årige mandlige fører fra Store-Merløse. Han blev gjort bekendt med, at knallerten skulle undersøges nærmere for konstruktive ændringer, så han kunne som mistænkt forvente at høre nærmere fra politiet, når knallertens hastighed var blevet målt på et rullefelt.

Ulovlig droneflyvning – Søndre Park-området, Ringsted

Kl. 1710 modtog politiet en anmeldelse fra en 51-årig mand, der havde siddet i haven sammen med sin hustru, der var iført bikini. Pludselig var en drone kommet flyvende ind over deres have, hvilket anmelderen fandt krænkende. De fulgte dronen i området og bemærkede efterfølgende, hvor dronen landede på en nærliggende villavej i Søndre Park-området. Politiet kørte herefter til dronens landingssted, hvor en 55-årig mandlig dronefører blev sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen om droneflyvning over privat område. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Grundlovsforhør – Røveri mod frisørsalon – Sct. Knudsgade, Ringsted

Kl. 1922 anmeldte personalet i en frisørsalon, at en mandlig røver netop havde forladt salonen og var kørt fra stedet i en personbil. Manden var kl. ca. 1900 kommet ind i salon og havde med verbale trusler fået udleveret et mindre beløb, inden han flygtede i bilen. Vidner kunne efterfølgende oplyse nummerpladen på flugtbilen, hvilket var medvirkende årsag til, at bilen blev observeret på Køge Bugt Motorvejen i retning mod København. Kl. 1939 – blot 17 minutter efter anmeldelsen – kunne politiet på motorvejen ved Avedøre Havnevej anholde en 43-årig mand fra Horsens. Han var alene i bilen og endvidere i besiddelse af røveriudbyttet. Han blev sigtet for røveri og afhørt til sagen, inden han blev anbragt i et arresthus for overnatning. Da den anholdte blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen i flugtbilen, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i forbindelse med yderligere en sigtelse for narkokørsel. Anklage myndighe den vil fredag fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling.

Snydt af udlændinge, der “kørte tør for diesel” – Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 1448 anmeldte en 49-årig mand fra Haslev, at han omkring kl. 1420 havde truffet en udenlandsk familie, der antastede ham og sagde, at de var kørt tør for diesel. Familien bestod af to mænd, en kvinde og et barn, der kørte i en udenlandsk sort personbil med gule nummerplader og rattet i højre side. Anmelderen havde talt med den ene mand, der på gebrokkent engelsk bad om at låne penge til diesel. Den 49-årige betalte for, at familien kunne tanke 40 liter diesel og lånte 500 kr i kontanter til den ene mand. De aftalte, at familien ville overføre pengene til anmelderen senere. Han fik oplyst et mobiltelefonnummer, men dette blev efterfølgende ikke besvaret. Så den 49-årige kontaktede politiet, da han frygtede, at han var blevet snydt.
Kl. 1754 så den 49-årige samme bil ved Fakta i Herfølge, hvor anmelderen afbrød en anden venlig borger, der var ved at hæve penge til en fra samme familie. Da den 49-årige sagde at de var nogle svindlere, satte familien sig hurtigt ind i bilen og kørte væk fra stedet.

Sagen undersøges nu nærmere af politiet, ud fra en formodning om, at det er samme bil, der tidligere blev set på Mosede Landevej i Greve. Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der oplever noget lignende, eller som har oplysninger om en sort engelsk personbil på gule plader med en udenlandsk familie. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

“Guldsælger” – Ringstedvej, Lellinge, Køge / Ørstedvej, Havdrup – Solrød

Kl. 0859 anmeldte en 40-årig mand fra Lejre, at han på motorvejstilkørslen til Sydmotorvejen ved Lellinge var blevet prajet af en udenlandsk mand. Manden oplyste, at hans kreditkort var gået i stykker og bad anmelderen om hjælp til at hæve nogle penge, så anmelderen kunne få nogle “guldkæder” i bytte. “Guldkæderne” bar manden om halsen, og anmelderen kunne se, at “guldkæderne” ikke var ægte. Anmelderen afslog derfor at hjælpe manden, der blev beskrevet som: A: mand, mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: kraftig af bygning, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Iført guldkæder om halsen – den ene med et vedhæng som et ulvehoved, Iført: jakkesæt. Da anmelderen forlod stedet, bemærkede han, at der i nærheden holdt en sort Mercedes med endnu en afventende mand i. Politiet ledte forgæves efter den sorte Mercedes og manden i området.
Kl. 1644 modtog politiet en henvendelse fra en kvinde, der i Havdrup i krydset Ørstedvej – Naurbjergvej oplevede noget mistænkeligt. En fremmed mand stak pludselig hovedet ind gennem bilvinduet og forsøgte at aflevere et visitkort og en “guldring”. Manden var kørende i en sort Mercedes, hvorfor politiet mistænkte manden for at have relation til hændelsen i Lellinge tidligere på dagen. Heller ikke denne gang lykkedes det politiet at finde bilen eller personer med relation til den.

Politiet vil gerne rose anmelderne for deres skepsis over for udlændinges tilbud om “guldsmykker” som tak og/eller økonomisk kompensation for en eller anden serviceydelse. Tidligere har politiet oplevet f.eks. forsøg på salg af smykkerne til tilfælde bilister, der bliver prajet i trafikken og ofte på eller ved motorvejene, hvor sælgerne foregiver at være nødstedte / havarerede i trafikken og derfor har brug for hjælp. Kontakt politiet straks på tlf. 114 med en beskrivelse af personerne og deres køretøj.

Brand i tog – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 1241 kom et alarmopkald om brand i en tog, der holdt ved Ringsted Station. Der var kun røgudvikling og ingen risiko for personer. Brandvæsnet kom frem til stationen og fik hurtigt slukket ilden, der viste sig at være startet ved togets bremser, der var blevet overophedet. Banedanmark sendte en hurtig hjælpebil frem, der skulle assistere brandvæsnet. Strømmen på spor 1,2 og 3 var afbrudt mens brandvæsnet arbejdede på stedet, så togdriften blev indstillet indtil toget blev kørt væk fra stationen.

Indbrud i Perioden

Kristoffersvej, Ringsted
Kongensgade, Ringsted