Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2020/04/30 til 2020/05/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – mand omkommet – Roskildevej / Slettebjergvej, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 07.56 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, der kort forinden var sket på Roskildevej ud for Slettebjergvej. En lastbil og en personbil var stødt sammen, og en person var fastklemt. Rednings- og ambulancepersonale samt en lægehelikopter blev sendt til uheldsstedet, hvor Roskildevej var spærret i begge retninger som følge af færdselsuheldet. Politiet foretog afspærring af vejen både nord og syd for uheldsstedet, så al trafik blev ledt ad mindre veje i området. En hårdt kvæstet mand blev hurtigst muligt reddet ud af en stærkt beskadiget personbil, hvorefter en ambulance kørte ham til et sygehus. En læge kunne dog senere konstatere, at han var afgået ved døden som følge af sine kvæstelser. Rutinemæssigt fik den omkomne udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer. Den 39-årige mand fra Lejre, der havde været fører af lastbilen (grisetransport), slap uskadt fra sammenstødet og var ædru, men dog noget chokeret. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge både uheldsstedet og de implicerede køretøjer, samtidig med at der blev foretaget afhøringer af vidner. Ud fra undersøgelserne på uheldsstedet samt vidneforklaringer viste det sig, at lastbilen kørte ad Roskildevej mod syd, medens personbilen kørte i modsat retning. Ud for sidevejen Slettebjergvej begyndte føreren af personbilen at svinge til venstre og blev herunder primært i den sydgående kørebanehalvdel ramt på fronten af lastbilen, der ikke kunne undgå påkørslen. Som følge heraf snurrede personbilen rundt og havde fået store skader, medens lastbilen fik mindre skader på forreste, venstre hjørne. Rednings- og oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 10.00, så Roskildevej igen kunne åbnes for trafik. Politiet arbejdede resten af torsdagen og fortsætter arbejdet med at finde pårørende til underretning om dødsfaldet, idet politiet dog har en kraftig formodning om identiteten på den omkomne. Når erklæringen fra bilinspektøren og analyseresultatet af blodprøven fra den omkomne er modtaget, kan politiet afgøre, om der er grundlag for at sigte nogen i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Vestervej / Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 19.07 var to personbiler stødt sammen i lyskrydset ved vejkrydset Vestervej – Jyllandsgade. En 23-årig mand fra Sorø kørte i en personbil ad Vestervej mod vest og ligeud i lyskrydset, hvor en 22-årig mand fra Ringsted i en personbil kørte i modsat retning og foretog et venstresving mod Jyllandsgade. Midt i krydset stødte de to bilister sammen, men ingen af dem kom til skade. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt, hvad lyssignalerne viste i de parters færdselsretninger inden sammenstødet.

Trusler mod ansat på tankstation – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 00.04 anmeldte en 55-årig mandlig ekspedient på en tankstation, at en kunde var gået amok og var truende over for ham. Det viste sig, at tre unge var kommet ind og havde bestilt noget mad, der skulle tilberedes. I ventetiden havde den ene unge udvist mistænkelig adfærd, der måske omfattede et mindre tyveri. Da en anden kunde henvendte sig herom til ekspedienten, gik den ene unge amok, fordi den mistænkte unge blev bortvist. Den unge mand på 16-18 år, mellemøstlig af udseende, ca. 170 cm høj og iført sort hættetrøje truede først ekspedienten, inden han begik hærværk ved at sparke hylder ned og vælte slik ud på gulvet. Ekspedienten bortviste også den voldsomme, unge mand, der kvitterede med verbale trusler mod ekspedienten. Politiet fandt ikke nogen af de tre unge i nærheden og forsøger nu at få dem identificeret ud fra eventuel overvågning i butikken på tankstationen.

Færdselsuheld – Ringvejen / Blegdammen / Ringstedvej, Køge

Kl. 14.41 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i det lysregulerede vejkryds, hvor to personbiler var stødt sammen. Ingen af de to parter var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 36-årig mand fra Køge var kørt ad Ringvejen mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i sydlig retning i lyskrydset. Samtidig kørte en 24-årig mand fra Bjæverskov ad Blegdammen mod vest i den hensigt at fortsætte videre ad Ringstedvej mod vest. Midt i krydset blev den 24-åriges bil ramt på højre side af den 36-åriges bils front. Begge biler fik skader som følge af sammenstødet, som politiet nu undersøger nærmere i et forsøg på at finde ud af, hvad lyssignalerne viste i de to parters færdselsretninger umiddelbart inden sammenstødet i krydset. Ingen vidner gav sig kende over for politiet, som forlod uheldsstedet kl. ca. 15.50 efter afsluttet oprydning og borttransport af de implicerede biler.

Politiet i Køge hører gerne fra vidner, der måtte have overværet uheldet i lyskrydset. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Graffitimaler pågrebet – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 20.45 greb en politimand i sin fritid ind over for en ung mand, der var i færd med at male graffiti på en væg i Ringstedgade. Politimanden afslørede den unge mand i færd med at skrive bogstaverne “ACAB”, så den 20-årige graffitimaler fra Roskilde blev af den tilkaldte politipatrulje kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og afhøring til en sag om hærværk. Politiet afventer nu et eventuelt erstatningskrav, inden sagen mod graffitimaleren kan afgøres.

Eftersøgning afslørede hash-handler – Ringsted

Kl. 08.55 henvendte politiet sig på en adresse i den vestlige del af Ringsted by for at lede efter en 19-årig mand uden fast bopæl i Ringsted, der var efterlyst af politiet som udeblevet fra Forsvarets Dag (session). Politiet havde fået tip om, at han måske kunne opholde sig på bopælen hos en 27-årig fra Ringsted, men den efterlyste mand var ikke til stede. Da politiet i forbindelse med søgningen af den 19-årige kunne se hash-plader ligge frit fremme, blev 27-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved den efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet i alt ca. 655 gram hash, der var gemt flere steder i boligen. Endvidere fandt politiet tre el-cykler, hvoraf den ene var meldt stjålet i 2018 i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds, to stk. to meter høje nøddeknækkerfigurer, som stammede fra et tyveri i december 2019 fra centergaden ved Ringsted Outletcenter, samt nogle haglpatroner, som han ikke lovligt var i besiddelse af. Effekterne blev alle beslaglagt til nærmere undersøgelse og genudlevering til rette ejer. Politiet beslaglagde også en mobiltelefon til nærmere undersøgelse, fordi politiet mistænker den 27-årige for at have brugt den i forbindelse med salg af hash. Den 27-årige blev løsladt i løbet af eftermiddagen, da den akutte efterforskning og afhøringen til de forskellige lovovertrædelser var afsluttet, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når de beslaglagte effekter er blevet undersøgt nærmere.

Mange personer forsamlet – Odinsvej, Ringsted

Kl. 23.10 kørte politiet til en parkeringsplads på Odinsvej, idet politiet havde modtaget flere anmeldelser om, at op mod 20 personer var forsamlet og måske overtrådte corona-lovgivningen. Ved ankomsten til stedet kunne politiet konstatere, at mange stak af fra stedet, så politiet fik kun kontakt til fire mænd, der blev oplyst om gældende regler for forsamlinger. Ingen blev sigtet for noget.

Indbrud i Perioden

Jættevej, Ringsted