Danmark begynder så småt at åbne mere op efter perioder med nedlukning af visse funktioner på grund af corona-restriktioner. Byrådet vil gerne have din ide til, hvordan Byrådet kan støtte en god genåbning af samfundet i Ringsted Kommune.

Foråret er på vej i mere end én forstand. For efter en lang periode med restriktioner for at hindre smitte med COVID-19 og med nedlukning af flere samfundsfunktioner er der nu mere lys i den nære horisont. Flere og flere bliver vaccineret mod COVID-19, og vi kan endelig se frem til, at samfundet åbner mere op.

Byrådet i Ringsted Kommune efterlyser derfor ideer til, hvordan de kan støtte genåbningen af lokalsamfundene i Ringsted Kommune.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Det seneste år har vel for alle i Danmark været et specielt år. Mange har måtte omlægge meget af deres hverdag på grund af corona-restriktioner, forenings- og kulturliv været lukket ned i perioder og store dele af forretnings- og erhvervslivet har haft hårde kår. Men nu er der på flere måder forår på vej, og vi skal i gang med at sikre en god og smidig genåbning af mange samfundsfunktioner,” siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Det lægger Byrådet meget på sinde, at alle foreninger, kulturaktører, erhvervsliv, lokalsamfund og alle andre i kommunen kan komme godt i gang igen efter et langt år med corona. Og vi vil rigtig gerne have så mange input som muligt, så vi kan skabe de bedste betingelser for, at alle dele af samfundet kan komme smidigt og godt i gang.”

Alle ideer til en god genåbning er velkomne

Byrådet vil særligt gerne støtte samfundets genåbning inden for en række områder, blandt andet ved at understøtte arrangementer i foreningslivet, at give oplevelser for de borgere, der har været hårdest ramt af nedlukningen, og at hjælpe det lokale erhvervsliv, der har oplevet særlige udfordringer under nedlukningen.

”Hvordan vi i Byrådet mere præcist kan hjælpe lokalsamfundene i Ringsted Kommune med at komme i gang igen, arbejder vi nu hårdt på. Har I en idé, et forslag eller en hjælpsom kommentar, hører vi meget gerne fra jer. Men skynd jer, for vi vil gerne hurtigt i gang med at give gode rammer for en genåbning i Ringsted Kommune,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Alle er velkomne til at sende ideer til mailadressen godeideer@ringsted.dk inden den 23. april.

Alle ideer kommer med i Byrådets videre arbejde

Alle kommentarer vil blive læst og taget med videre i Byrådets arbejde med at få skabt de bedste rammer for en god genåbning i Ringsted Kommune. Byrådet håber, at de i begyndelsen af maj kan fortælle mere præcist om, hvordan de vil forsøge at hjælpe samfundet godt i gang igen.

Borgmester Henrik Hvidesten har på vegne af Byrådet sendt et brev til lokale foreninger, råd, nævn, bestyrelser mv. for at få deres ideer og hjælpsomme kommentarer til en genåbning af lokalsamfundene i Ringsted Kommune. Brevet kan også læses på Ringsted Kommunes hjemmeside.

Torvet en varm dag. Foto: EW