Rådgivningsvirksomheden, som skal hjælpe med at styre omdannelsen af Torvet sikkert i mål, er fundet. Efter et såkaldt SKI udbud blev det den danske konsulentvirksomhed Rambøll, som løb med opgaven. Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.
Det er Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning som i fællesskab har indgået aftalen med Rambøll. Aftalen har en samlet værdi af 4,2 mio. kr.
”Vi havde flere spændende bud på opgaven, men jeg er meget tilfreds med, at vi nu får mulighed for at trække på Rambølls store ekspertise og erfaring med bæredygtige løsninger”, siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:
”Udover at vi skal have skabt et torv, hvor det er rart at være, er et af formålene med, at vi omdanner Torvet, at vi skal have en skabt en holdbar løsning i forhold til de stigende regnmængder, vi skal håndtere i fremtiden, og det havde Rambøll et spændende og kreativt bud på”.
Det skal rådgiveren hjælpe med
I første omgang skal Rambøll rådgive kommunen og Ringsted Forsyning i arbejdet med at få tegnet projektet for Torvet helt færdigt. Her skal de blandt andet fokusere på placeringen af den vej, som skal gå over den østlige del af Torvet, og hjælpe med at skabe den bedst mulige løsning til gavn for gående, cyklister og handlende såvel som for billister og bustrafik.
Ligeledes skal Rambøll fungere som kommunens og forsyningens bygherrerådgiver over for entreprenørerne, der skal udføre det konkrete arbejde. Det vil derfor være ansatte fra Rambøll, man møder, når byggearbejdet sker. Men allerede nu kan man møde medarbejdere fra Rambøll omkring Torvet og Klosterlunden, hvor de går og tager bestik af forskellige opgaver.
”Vi glæder os til at realisere det, der bliver et af Danmarks mest spændende klimatilpasningsprojekter, sammen med Ringsted Kommune og forsyningen. Ved at etablere nye organiske regnvandsbede og regnvandsbassiner binder vi det nye byrum og Ringsteds lange historie sammen fra Nørregade over Torvet og Kirkeplænen og ned til Klosterlunden. Projektet har absolut potentiale til at blive en attraktion i sig selv”, siger Marianne Marcher Juhl, projektleder i Rambølls internationale vanddivision.
Arbejde i tre faser
Arbejdet med at skabe et nyt og attraktivt torv vil forløbe over tre faser, så man undgår at grave hele midtbyen op på én gang. På den måde sikrer man, at gravearbejdet er til mindst mulig gene for trafikkanter og handlende.
Den 1. september begynder arbejdet i Klosterlunden og på Kirkeplænen, som er første fase. Det forventer Ringsted Kommune at have færdiggjort inden udgangen af 2016. Næste fase er selve Torvet, hvor anlægsarbejdet forventes at begynde i starten af 2017 og være afsluttet i løbet af 2017. Tredje og sidste fase er Nørregade, hvor kommunen forventer at begynde arbejdet i 2018. Denne fase forventes også afsluttet i løbet af 2018.
Kommunen, forsyningen og Rambøll vil altid holde informationsmøder for at holde borgere, forretningsdrivende og øvrige interesserede ajour, inden et nyt gravearbejde sættes i gang.
Informationsfilm om Torvet
Hvis du er interesseret i at vide mere om det nye Torv, har Ringsted Kommune produceret en række informationsfilm, som belyser forskellige dele af arbejdet med at omdanne Torvet. Filmene kan ses på kommunens hjemmeside, www.ringsted.dk, hvor du fra nu af og gennem hele perioden også kan følge med i den seneste udvikling.