Den blev båret i bagende sommervarme, den blev båret i en lun sommernat, den blev båret i silende regn mens lynene konstant oplyste himlen, den blev båret i 24 timer på 26.815 runder og 11.213 kilometer – stafetten for livet, stafetten til kampen mod kræft.
Det var mangfoldige forhold, der dannede rammerne om den Stafet for Livet, der blev den første af forhåbentlig mange i Lystanlægget i Ringsted.
En Stafet for Livet, hvor mange af deltagerne fik det alvorlige budskab helt ind under huden. Sorgen over at have mistet, savnet af dem, der ikke er her længere, sammenholdet mellem dem, der har kæmpet den samme kamp – og har overlevet, livsglæden over at være her endnu, fighterånden for at bekæmpe sygdommen.
Lørdag kl. 12 blev scenen indviet til åbningsceremoni med 3 talere. Ann-Birgit Guldager Nonboe, der er formand for Stafet for Livet Ringsted, bød velkommen. Herefter talte borgmester Henrik Hvidesten bl.a. om det faktum, at de fleste mennesker er berørt af kræft på en eller anden måde, enten ved selv at være ramt eller ved at have familie, venner, kollegaer eller bekendte, der er, eller har været, ramt. Det var en tydeligt berørt borgmester, der fortalte at Byrådet selv fik kræften tæt ind på livet, da de i 2014 måtte sige farvel til byrådsmedlem Gunnar Christensen, der døde af kræft.
Inge Lis Madsen sluttede åbningsceremonien af på vegne af fighterne – dem, der enten har eller har haft kræft – ved at fortælle om sit eget forløb med brystkræft, tabet af en søster, der også fik brystkræft og om hvordan forløbet har knyttet hendes familie tættere sammen.
Kl. 12.20 skød borgmester Henrik Hvidesten stafetten officielt i gang og med fighterne i de gule bluser og med de smukke solsikker, blev stafettens første runde gået i samlet flok.
I løbet af de 24 timer stafetten varede, var der en masse forskellige aktiviteter for både store og små, f.eks. musik og dans på scenen, foredrag, sjov for børnene i børneteltet og morgengymnastik.
I fighter-teltet blev der sørget godt for fighterne i form af bl.a. massage, fuld forplejning og foredrag. Der blev udvekslet erfaringer og skabt nye venskaber på kryds og tværs af alder og behandlingsforløb.
Lysceremonien lørdag aften var stemningsfuld og meget følelsesladet med 276 tændte lysposer. Hver og en af dem repræsenterede en hilsen, et minde, en tanke fra posens ‘afsender’. Koret Chorus Novus sang i skæret af lysposerne og derefter var der et minuts stilhed, efterfulgt af de smukke toner til Amazing Grace, hvor der blev sendt kærlige tanker til dem der kæmper, og dem der kæmpede forgæves.
Vejret viste sig fra sin bedste side, lige indtil ved 4-tiden søndag morgen, hvor himlen åbnede for sluserne og lyn og torden bragede og oplyste anlægget. Kl. 05.15 turde arrangørerne ikke længere tage ansvaret for stafetterne på ruten, indstillede stafetten midlertidigt og kaldte alle deltagere på pladsen sammen i Anlægspavillonen. 40 minutter senere var torden og lyn stilnet så meget af, at stafetten kunne begynde igen.
Kl. 11.30 søndag blev stafettens sidste runde gået i samlet flok og ved afslutningsceremonien kl. 11.40, kunne Ann-Birgit Guldager Nonboe erklære Stafet for Livet Ringsted dels for afsluttet, dels for en stor succes.
Målsætningen for arbejdsgruppen var, at der skulle være 200 deltagere, 20 fightere, 50 solgte lysposer og 20 deltagende hold. Med 609 deltagere, 35 fightere, 27 hold og 276 solgte lysposer, blev målsætningen mere end nået!
Auktionen lørdag aften gav kr. 11.625 og alt i alt vil arrangørerne kunne overrække ca. kr. 190.000 til Kræftens Bekæmpelse.
Det flotte og succesfulde arrangement blev til på grund af et kæmpe stort stykke arbejde af de 30 frivillige i arbejdsgruppen og yderligere 30 frivillige, der arbejde under arrangementet i madtelt, fightertelt, på scenen, med oprydning og rengøring osv.
Stafet for Livet Ringsted kommer igen i 2017, og hvis ellers datoen bliver godkendt af kommunen, så bliver det den 26. – 27. august.
[slideshow_deploy id=’46634′]