”Det sker jævnligt, at jeg er til 100 års fødselsdage, da jeg tager ud og besøger borgere, der fylder 100 år. Men det er faktisk første gang, jeg får lov til at være til 100 års fødselsdag i en virksomhed.”
Det sagde borgmester Henrik Hvidesten i sin tale, da Dagli’ Brugsen i Høm fejrede sin 100 års fødselsdag, fredag den 17. februar 2017. Henrik Hvidesten krydrede i øvrigt talen med nogle anekdoter om sit eget forhold til Dagli’ Brugsen, da han var barn. Men dem lovede vi altså, at vi ikke ville citere ham for!
Fremmøde i alle aldre
Det var folk i alle aldre – lige fra dem, der sad og lunede sig i klapvognen, til dem, der havde brug for lidt støtte i gangstativet – der var mødt op for at fejre Dagli’ Brugsen på den disede, kolde februarformiddag. En enkelt hund kiggede også forbi, men den blev altså ikke budt indenfor til kaffe og kage!
Der var faktisk hele tre af de fem uddelere, der har været i Dagli’ Brugsen gennem de sidste 100 år, til stede. Ikke alene er det helt unikt, at der kun har været fem uddelere i en periode på 100 år, det er også helt særligt, at tre af dem er med til at fejre 100 års dagen!
Et ikke helt almindeligt kagebord
Efter at den udendørs del af fødselsdagsarrangementet var overstået, blev alle inviteret på varm kaffe i lagerlokalet – og her var linet op med et ikke helt almindeligt kagebord.
Konditoreleverne fra ZBC havde lavet en ualmindelig flot og kreativ fødselsdagskage, der, i smukt udført fondantarbejde, viste Dagli’ Brugsens mangfoldighed.
Og som sædvanlig, når konditoreleverne fra ZBC har været i gang, var det ikke ’kun’ det ydre, der talte. Smagen levede fuldt ud op til udseendet.
Jo ældre, jo større
Det er jo ikke et ukendt fænomen, at man bliver lidt større med alderen. Sådan er det også for Dagli’ Brugsen i Høm, der sidst havde vokseværk, da de udvidede i 2009.
Mandag den 20. februar 2017 starter endnu en udvidelse, og det var den udvidelse borgmester Henrik Hvidesten, bestyrelsesformand Claus Haxgart og uddeler Anders Jensen tog det første spadestik til, som start på fødselsdagsarrangementet.
Mens kaffen varmede de kolde fingre, kunne Claus Haxgart berette lidt om planerne for fremtiden. Butikken bliver udvidet med 200 kvm, og der kommer både en slagterafdeling og en delikatesseafdeling.
”Ombygningen forventes færdig senest ved udgangen af sommerferien, og der vil derfor i den kommende tid være perioder med indskrænket plads i butikken pga. ombygningen. Det håber vi selvfølgelig I vil bære over med, for resultatet bliver en topmoderne butik, der vil tilbyde jer noget, som meget få andre butikker i Ringsted kan tilbyde jer” sagde Claus Haxgart bl.a. i sin tale.
En kur der dur
Hvis man gerne vil blive rigtig gammel, så skal man spise varer købt i Dagli’ Brugsen i Høm. Det var i hvert fald Bent Spetzlers konklusion på, hvorfor han selv har opnået en høj alder.
Bent Spetzler, der var uddeler i perioden 1951 – 1989, fortalte spændende anekdoter fra butikkens spæde start. Du kan se/høre Bent Spetzlers beretning nedenfor.
Og med et blik på det store antal fulde indkøbsvogne, der blev kørt ud af butikken, så lader det til, at rigtig mange af Dagli’ Brugsens kunder tog Bent Spetzlers ord for gode varer.
[box]
Dagli’ Brugsens uddelere gennem de sidste 100 år
1917 – 1951 M. Thorkildsen
1951 – 1989 Bent Spetzler
1989 – 2012 Leif Nielsen
2012 – 2015 Lars Sørensen
2015 – Anders Jensen
[/box]
[slideshow_deploy id=’50264’]
/Heidi Taymyr