Onsdag den 17. juni kl. 17.30 kan du gå med på sommerbyvandring i Ringsted med historiker Anette Månsson.
Byhistorie, du kan gå rundt i
I slutningen af 1800-tallet boede under 1200 mennesker inden for bygrænsen. Hvem var de, og hvad var det for en by, de boede i?
Historiker Anette Månsson fra Ringsted Museum og Arkiv giver på en gåtur rundt i Ringsted en fortælling om byen. Bl.a. kommer vi ind på, hvorfor byen ligger, hvor den gør, hvordan den har udviklet sig, og hvad der gør byen speciel i forhold til nabobyerne.
Byens historie er spundet op om pejlemærkerne Sct. Bendts Kirke og Ringsted Kloster, Acciseboden og Postgården og fra nyere tid om jernbanen, motorvejen og shopping-centrene. Udviklingen er sket i ryk båret af ildebrande og politiske vinde. På turen fortælles der også om fattiggårde, bryghuse, torvehandel og en kvægdriver, der driver det vidt.
Coronasikret byvandring
Museet følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og sørger for, at deltagerne kan være sammen – på afstand.
Der bliver kun solgt det antal billetter, der er tilladt i forhold til forsamlingsforbuddet. Det er derfor strengt nødvendigt at købe billet på forhånd. Alle opfordres til at bruge håndsprit og guiden har håndsprit med i tasken. Vi sørger for at holde afstand på min. 2 meter til hinanden. Det kan godt lade sig gøre både at se og høre; i stedet for at stille os i en stor rundkreds, stiller vi op i en pyramideform.
Praktiske oplysninger
Mødested: Valdemar-statuen foran Rådhuset på Torvet i Ringsted.
Varighed: kl. 17.30-19.
Byvandringen egner sig til voksne og større børn.
Pris. Voksne 50 kr. Børn 25 kr.
Tilmelding: Tilmelding 3 dage før på ringsted@vestmuseum.dk eller 59 43 23 53.
På tur i sommerlandet
Ringsted Museum & Arkiv er en del af det store Museum Vestsjælland. Alle museerne i Slagelse, Sorø, Kalundborg, Odsherred og Holbæk har åbent med særlige aktiviteter for børn i sommerferien, masser af spændende udstillinger og nyt indhold på museets app Tidslommen. Benyt sommeren hjemme i Danmark til at opleve din egen egn og blive klogere på historien. Se mulighederne på www.vestmuseum.dk