Fra den 12. august til den 4. september er der igen Vandrefestival, og i Ringsted kan du helt gratis komme med på syv forskellige ture ud i naturen.

7 vandreture_DSC_0685Kom med på syv vandreture og nyd naturen i Ringsted Kommune. Fra den 12. august til den 4. september er der den årlige Vandrefestival, hvor aktive sjællændere mødes og vandrer i den lokale natur.

I år er der syv skønne ture af forskellig længde og sværhedsgrad i Ringsted Kommune. De vil alle være guidet af en lokalkendt turleder, der fortæller jer om omgivelserne, som turen skrider frem.

Det er gratis at deltage i turene. Alt du skal gøre er at møde op med dit gode humør.

Vandrefestivalen finder sted på Sjælland, Lolland, Falster og Møn og arrangeres af de deltagende kommuner.

Alle ture er beskrevet detaljeret på hjemmesiden www.vandrefestival.dk.

Vandrefestivalens program i Ringsted Kommune

  • Kom ud i naturen på borgersporet i Vetterslev og Høm. Lørdag den 13. august, start kl. 10.00. Der er to ture – én på 8 km og én på 16 km på det nye borgerspor i Vetterslev-Høm. Startsted: Vetterslev-Høm Gymnastikforening, Englerupvej 26. Arrangeret af Vetterslev-Høm Lokalråd.
  • 7 vandreture_DSC_0754Eurorandotur med Herregårdsenergi. Søndag den 14. august, start kl. 10.00. 12,5 km rundtur. Startsted; Gl. Næstvedvej 15. Arrangeret af Dansk Vandrelaug.
  • Spis Naturen. Søndag den 14. august, start kl. 10.00. 8 km rundtur. Startsted; for enden af Ejlstrupvej, ved sportsfiskeforeningens klubhus. Arrangeret af Ringsted Kommune.
  • Natur- og fortælletur i Vrangeskov. Mandag den 22. august, start kl. 18.30, 3 km ved Haraldstedvej 130, ved det gamle Traktørsted. 6 km i alt. Arrangeret af Haraldsted – Allindemagle Lokalråd.
  • Snapseurte- og naturtur i Kværkeby Fuglereservat. Søndag den 28. august, start kl. 10.00, 2 km rundtur. Startsted; Bjergvej 77, 4100 Ringsted, mellem Vigersted og Kværkeby. Arrangeret af Kværkeby Fuglereservat.
  • Naturtur ved Gyrstinge Sø. Tirsdag den september, start kl. 18.00 fra P- pladsen ved Kilden i Store Bøgeskov, 7 – 8 km. Arrangeret af Ringsted Kommune.

Det siger forskningen om at gå

Søren Kierkegaard skrev: ”Jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom”.

Ikke kun Kierkegaard var glad for gang. Der er efterhånden mange videnskabelige studier, der viser, at det er sundt at gå. Går du regelmæssigt får du: 

  • En skarp og glad hjerne. Du bliver i bedre humør, og det modvirker depression. Koncentrationsevnen og hukommelse forbedres. Forskning viser, at aktive muskler udskiller muskel-hormoner, der danner nye hjerneceller og flere nervebaner i den del af hjernen, der rummer meget af vores hukommelse. Regelmæssig gang sænker markant faren for hukommelsesbesvær og demens, konkluderer en opgørelse foretaget på 2.800 kvinder.
  • 7 vandreture_DSC_0760Et sundt hjerte. Blodprop i hjertet skyldes ofte inaktivitet, så hjertet vil elske dine gåture. Gang træner stofskiftekondition, der gør blodsukkeret stabilt, modvirker at kolesterol hober sig op i blodet, og holder blodtrykket på plads. Herved undgår man type 2-diabetes, blodprop, demens og andre dårligdomme.
  • Langt mindre risiko for sukkersyge. Gang nedsætter faren for type 2-sukkersyge, viser ny forskning, der har fulgt næsten 600 personer gennem fem år. Uanset tempo er gang meget sundere end at blive liggende på sofaen. Prøv alligevel i korte perioder at sætte fart på, så pulsen går i vejret, og du bliver forpustet. Intervalgang med skift mellem tre minutter i normalt tempo og tre minutter i hurtig gang forbedrer konditionen, tærer på kropsfedtet, og det bringer et højt blodsukker på plads.
  • Hjælp til at komme ud af stress-spiralen. En stresset krop får det ikke bedre af hårde løbeture eller tung styrketræning. Gå i stedet en lang tur i naturen – det tømmer hovedet for stress og giver ny energi.
  • Reduceret risiko for kræft. Går en kvinde mindst en time om dagen, falder brystkræftrisikoen med 15 procent, viser et studie, hvor forskere fra Harvard University fulgte 95.000 kvinder gennem 20 år. Den mindre risiko gælder formentlig for andre kræftformer.

Kilde: Gå dig sund med Dansk Vandrelaug