I skolernes sommerferie har Birkegårdens Haver 12 udvalgte dage med ekstra fokus på børn og familier. På Børnedagene er der sjove og hyggelige aktiviteter og konkurrencer med præmier, hvor alle børn kan være med. Bl.a. er der familieskattejagt, som altid er meget populært.

Børnedage i sommerferien

Nyt på programmet i år er “Blomsten”, hvor børnene skal ramme i midten af “blomsterne” og vinde et stykke slik, hvis de er heldige, fortæller Anett Sander, der står for Børnedagene. Af andre aktiviteter hvor børnene kan vinde, er bueskydning og perlefiskeri, som også altid er et hit. Derudover er der, som nævnt, familieskattejagt og børnene kan ride på æsel eller pony og blive ansigtsmalet. I kan alle køre på ATV ude på marken, riste skumfiduser og fodre fisk og dyr. I kan se hele programmet og tider for aktiviteterne på www.birkegaarden.dk under Events.

Kunstnerdag

Den 7. august er det Børne-Kunstnerdag. Udover alle aktiviteter fra Børnedagene, kommer vores dygtige lokale keramiker Mogens Kræmer, traditionen tro, og laver lertrolde med børnene. Og så kan børn og voksne sammen male årets “kunstværk”, som skal hænge i Tumlegården.

Hundedag den 14. juli

En anden succeshistorie er Hundedage. Normalt må der ikke komme hunde med ind i haverne, af forskellige årsager, men vi startede for et par år siden med én dag på sæsonen, hvor gæsterne måtte tage hund med, det er nu 1-2 dage om måneden og hver fredag til jul. Flere og flere gæster planlægger deres tur efter hvilke dage, der er Hundedage.

Nyhed: Udlejning af shelters

Som noget helt nyt er Birkegårdens Haver lige begyndt at udleje shelters. De står i den fredfyldte Permahaven, og de første meget tilfredse gæster har overnattet og nydt en lille ferie i Birkegårdens Haver.

Dådyret Jane er gået bort
Den 27. juni døde vores elskede dådyr Jane. Hun døde af alderdom, og vi har været heldige, at vi har haft hende i så mange år. Hun flyttede ind på Birkegården i 2008, og der var hun voksen, så hun blev i hvert fald 17 år gammel, slutter Anett.

Børnedyredage i september

I weekenden den 7. og 8. september har Birkegårdens Haver “Børnedyredage”, som er et event, som kun har været afholdt en gang før. Dette er en weekend, hvor børnene kan tilmelde sig og udstille sit kæledyr i Birkegårdens Haver.

Læs mere om arrangementerne på www.birkegaarden.dk

Datoer for Børnedagene: 9.-10., 16.-18., 23.-25., 30.-31. juli og 7. august.

Pressefoto