Det er nu muligt tidligt at lægge billet ind på et af tre shelters ved Haraldsted Sø.

Det er ikke længere nødvendigt at lægge sin sovepose i et Ringsted Kommunes shelters for at sikre sig en soveplads.

For når de to shelters Isfuglen eller Rørhønen, som begge ligger smukt ved Haraldsted Sø og tæt på Ringsted Oplevelsessti, skal bruges som overnatningssted i forbindelse med en tur ud i naturen, kan de nu begge bookes online.

– Tidligere har naturelskere skullet komme i god tid og blokere det shelter, de gerne ville overnatte i. Nu ved de, at det er bestilt, siger Grøn Guide i Ringsted Kommune Lars Berndt.

Men selvom det ikke længere er først-til-mølle-princippet, der gælder, så kan der være nogle, der ikke har husket at booke på forhånd:

– Derfor skal man huske, at når man ligger i sit shelter er det stadig god stil at gøre plads til andre, for det handler om at have en god oplevelse i naturen, tilføjer han.

I Ringsted Kommune kan man også frit slå sit telt op i Vrangeskov. Det er den med de forvredne bøgetræer, som også er fri teltskov. Her må man højst sove én nat samme sted, højst ligge to telte sammen og teltene må kun have plads til tre personer.

Så gå online og book, pak rygsækken og snør traveskoene.

Fakta

De to shelters ved Haraldsted Sø kan bookes via www.friluftsguiden.dk. Det er også muligt at booke Naturstyrelsens shelter i Vrangeskov via www.udinaturen.dk

På Friluftsguiden kan du læse mere om Ringsted Oplevelsessti, se stien og shelterne på et kort samt finde information om en masse andre friluftsmuligheder.

For at booke et shelter i Friluftsguiden:

  • Find menubjælkerne øverst i venstre side.
  • Vælg “Overnatning” og dernæst “Shelterplads”.
  • Klik på kortet og find shelterne.
  • Vælg et shelter og følg vejledningen for booking.

Find også mere information om Ringsted Oplevelsessti samt mere inspiration til naturoplevelser her.

Pressefoto