Det sker med Ringsted Museum og Arkiv og Ringsted Vindmølle i uge 24.

Hør om Julius og amerikaneren på en byvandring om de to berømte bygmestre i Ringsted. De står bag opførslen af mange imponerende bygninger i byen.

Hvem var Julius, og hvem var amerikaneren? Julius var Ringsteds store bygmester og flere af hans bygninger er opført i samarbejde med Alfred Mortensen, som var amerikanerens rette navn. På byvandringen kigger vi på bygningerne og hører historier om de to og deres samarbejde, og vi kommer selvfølgelig forbi en af de bygninger, der rummer en hel særlig historie, nemlig Børsen på Søgade. 

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk.

Tid: 12. juni kl. 19.00-20.30.

Mødested: Tingstenene på Torvet, Ringsted.

Børsen før omlægningen af Torvet. Foto: Museum Vestsjælland

Dansk Mølledag

Morten ”møller”, der driver Ringsted Vindmølle til dagligt, tager imod til åbent hus. Han viser rundt og fortæller om, hvordan mekanikken fungerer.

Ringsted Vindmølle har ligget på samme plads i over 200 år og malet korn til det fineste mel.

Kik også ind på museet, hvor Børnehjørnet er åbent, og de lidt større børn kan prøve kræfter med selv at grutte korn og male mel på en håndkværn. 

Mel fra Ringsted Vindmølle er til salg i museumsbutikken. Her er også salg af kaffe/the, vand og is. Nyd det inde i cafeen eller uden for med udsigt til møllen.

Denne dag er der gratis adgang til både Ringsted Vindmølle og Ringsted Museum og Arkiv.

Dansk Mølledag er en landsdækkende begivenhed, der finder sted hvert år den 3. søndag i juni. Over 100 vind- og vandmøller er på dagen åben for publikum.

Tid: 16. juni 2024 kl. 10.00-15.00.

Sted: Ringsted Vindmølle og Ringsted Museum og Arkiv, Køgevej 41, Ringsted.

Ringsted Vindmølle. Foto: Museum Vestsjælland