SF Sorø har inviteret Venstre til at debattere EUs rolle og handlemuligheder indenfor Klima- og naturområdet samt overfor fremtidens sikkerhedspolitik i EU.

Debatten foregår på Værkerne den 30. maj kl. 19-21.
Fra SF stiller Villy Søvndal op.
Fra Venstre stiller Julie Hassing op.

Mødet er åbent for alle interesserede.

Valget til Europa-Parlamentet har aldrig været vigtigere.
Klimaforandringerne er ikke længere en fjern trussel, men en barsk realitet, der påvirker vores dagligdag. Naturen skrumper ind og levesteder på land og i vand for dyr, planter, fisk og insekter forsvinder hurtigere end nogensinde.
Samtidig er vores sikkerhed truet. Putin har invaderet et demokratisk europæisk land og Donald Trump risikerer at blive USA’s næste præsident. Antidemokratiske grupperinger indenfor EUs egne grænser udfordrer trygheden i Europa.

På mødet vil Julie Hassing og Villy Søvndal komme med deres bud på hvordan problemerne kan håndteres og løses. Hvordan ser fremtidens Europa ud?

 

Julie Hassing har altid brændt for europapolitik. Til daglig forsker hun i europæisk politik ved Lund Universitet i Sverige. Hun har tidligere været ansat i Udenrigsministeriet og bl.a. været udstationeret til Slovenien. Herudover har hun været europapolitisk chefanalytiker i Tænketanken Kraka. Hun er nr. 4 på Venstres kandidatliste til EP-valget – pressefoto
Villy Søvndal har været mange år i politik. Han er forsat engageret og har det mål at arbejde for et trygt, et grønt og et sikkert Europa. Villy har været medlem af Folketinget, kommunalpolitiker og regionsrådspolitiker. Han har været udenrigsminister. Han er nr. 3 på SFs kandidatliste til EP valget – pressefoto