Historier om kendte folk og ikoniske bygninger i Ringsted. 

Hør mere på guidede ture med Museums Vestsjællands formidlere i uge 24:

Ugen starter med en guided tur i Sct.Bendts Kirke, som er blandt Skandinaviens ældste kirker af mursten.
På turen vækker vi kirkens historie til live med fortællinger om det ældste Ringsted og møntprægning på byens kongsgård i vikingetiden. Vi hører om Valdemar den Store og hans kloster- og kirkebyggeri, om kirkens helgen Knud Lavard, dronning Dagmar og de øvrige kongegrave. Til sidst skal vi besøge kirkens museum, hvor der opbevares fund fra kongegravene. Blandt andet Dronning Berengarias sorte fletning.
Turen i kirken er mandag den 12. juni kl. 17.00-18.30. Mødested: Sct. Bendts kirkes P-plads, Sct. Bendtsgade 9, Ringsted. Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk

Julius og amerikaneren
Julius var Ringsteds store bygmester og opførte mange af de imponerende bygninger, der ligger i Ringsted. Flere af bygningerne er opført i samarbejde med Alfred Mortensen, som var amerikanerens rette navn.
På den guidede tur kigger vi på bygningerne og hører historier om de to og deres samarbejde.
Børsen på Søgade er en af de bygninger, der rummer en hel særlig historie.
Turen med historier om Julius er onsdag den 14. juni kl. 19.00-20.00.
Mødested: Tingstenene på Torvet, Ringsted. Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk

Tur på Ringsted Kirkegård
Ringsted Kirkegård blev taget i brug i 1840 og var på det tidspunkt planlagt til 3777 gravpladser. Siden er kirkegården udvidet flere gange, så der nu er 6477 gravpladser.
På turen fredag den 16. juni kl. 15.00-16.00 gør vi stop ved gravsteder for kendte og ukendte personer, der har det til fælles, at de har haft en tilknytning til Ringsted.
Mødested: Ringsted Kapel, Næstvedvej 1, Ringsted. Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk

Åbent hus i Ringsted Vindmølle søndag den 18. juni kl. 10.00-15.00
Vi slutter ugen af med Dansk Mølledag, der finder sted hvert år den 3. søndag i juni. Igen i år kan man møde Morten ”møller”, der driver møllen til dagligt. Han viser rundt og fortæller om, hvordan mekanikken fungerer. Hør fx om, hvor mange gange kornet skal igennem kværne for at blive til det fineste hvide mel.
Museets Børnehjørne er åbent, hvor man kan prøve kræfter med selv at grutte korn og male mel på en håndkværn.
Denne søndag er der gratis adgang til både Ringsted Vindmølle og Ringsted Museum og Arkiv.

Foto: Steen Olsson