Ca. 25 unge korsangere fra musikkonservatoriet i Winterthur i Schweiz er på turné og lægger vejen forbi Sjælland.  Den 17. juli kl. 19 kan du opleve Jugendkonzertchor Konservatorium Winterthur i Sorø Klosterkirke som en del af Sorø Internationale Musikfestival. 

Ungdomskoncertkoret med ca. 25 sangere i alderen 15–20 år er en del af konservatoriet Winterthur. Det schweiziske kor foretog adskillige rejser til Riga og Graz, Italien, Slovenien, Kroatien, Sverige og Frankrig og deltog i forskellige konkurrencer. I 2014 vandt de Open Category ved World Choir Games i Riga. I 2017 vandt de førstepræmien ved den schweiziske korkonkurrence i Aarau.
 
I snart fire år har ungdomskoncertkoret under ledelse af Philipp Klahm sunget i forskellige stilarter og udvidet deres musikalske såvel som deres geografiske horisont, og de glæder sig meget til turen til Sjælland.
 
Du kan se frem til et varieret program med gamle engelske madrigaler som Fair Phyllis, kendte melodier som det irske folk tune Danny Boy, åndelige værker af Heinrich Schütz som Gib uns Frieden gnädiglich og klangfulde korstykker af Johannes Brahms, f.eks. Waldesnacht.
 
De uddannede unge stemmer bringer også værker fra deres hjemlande og bringer dem helt tæt på de schweiziske bjerge.
 
Foreløbigt program:
– Luegit vo Bärge und Tal
– La sera sper il lag
– Spazzacamin
– Heinrich Schütz: Verleih uns Frieden gnädiglich
– Johannes Brahms: Waldesnacht, Es geht ein Wehen
– Danny Boy (Irske folk tune)
– John Farmer: Fair Phyllis
 
Billetpris 150 kr, Børn og Unge under 18 år gratis.

Se hele programmet her og køb billetter

Jugendkonzertchor Konservatorium Winterthur – pressefoto