Bjørn Monberg, Ringstedkorets dirigent gennem 10 år, fejres med en jubilæumskoncert lørdag den 13. september kl. 15.

Det sker i Klostermarkskirken, Ahorn Allé 46 C, Ringsted.

Ringstedkoret er et 4-stemmigt voksenkor (sopran-alt-tenor-bas). Koret blev stiftet den 15. januar 1943 af en ung hjælpepræst i Ringsted, Poul Pedersen.

I Ringstedkoret er der 32-35 sangglade medlemmer. Alle er amatørsangere, der har korsangen som deres store fritidsinteresse. Koret har et meget varieret repertoire, der spænder lige fra klassiske værker til populære musicals. Koret holder også meget af den danske sangskat, glade evergreens og diverse salmer.

Bjørn Monberg er født i 1956 i Aalborg, hvor han også har modtaget sin musikalske uddannelse. Efter blokfløjtestudier hos Leif Ramløv Svendsen og en bifagsuddannelse i musik på AUC, tog han musikledereksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium i 1986.

Maud Kofoed er medvirkende gæst. Hun er cand. mag. i musikvidenskab, har sunget i flere bands, været leder af et gospelkor i en årrække, og medvirket på en række CD’er som solist eller korsanger. Hun er den kvindelige frontfigur i Fede Finn & Funny Boyz, og turnerer land og rige rundt med det populære band.

Maud har på et tidspunkt af sin karriere været lærer på Odsherred Musikskole hos Bjørn Monberg. Fra den tid startede deres venskab.

I en samtale mellem numrene taler Maud Kofoed og Bjørn Monberg om deres liv med musikken. Begge spænder over mange musikalske genrer, og begge lægger vægt på, at alle former for musik kan sprede glæde og skabe stemninger. Det vigtigste ved at være udøvende musiker / dirigent er, at man er ærlig i det musikalske udtryk.

Rune Skov Thomassen sørger for akkompagnement. Han er organist ved Grøndalslund Kirke i København og har været Ringstedkorets akkompagnatør i en årrække.

Efter koncerten er der reception, hvor Ringstedkoret byder på en forfriskning. Der er gratis adgang til koncerten. Alle er velkomne.

Download plakaten

1326-kjoler
Pressefoto-Maud_Kofod Ringstedkoret

klostermarkskirken