Traditionen tro tager Sct. Bendts Kunstgruppe hul på efteråret med en spændende udstilling, hvor de bl.a. viser hvad de har arbejdet med i årets løb.

Lørdag den 13. september er der fernisering kl. 14 – 17. Det er 36. gang gruppen udstiller i Anlægspavillonen.

Musik til ferniseringen
Cellisten Mathilde Hansen spille i år til ferniseringen. Mathilde modtog Amdrup-talentprisen i 2011. Programmet bliver både klassisk og rytmisk – fra uddrag af Bachs første cellosuite i G-dur, romantiske komponister som Maria von Paradis og Antonin Dvorak til danske efterårssange og svensk jazz.

Tre spændende gæsteudstillere
Susan Schomacker siger: At være med i og følge naturens processer giver mig inspiration og livsglæde, som jeg giver udtryk gennem min kunst. At skabe- at være kreativ er fundamentale livsnødvendigheder for mig og det kommer til udtryk i nok hele min livsførelse. Jeg har udstillet siden 1980 med salg til private, fonde, institutioner, kunstforeninger mm. Jeg har været elev hos Ulrik Hoff og hos Maria Nicolaisen Ringsted Billedskole

Poul Erik Bermann siger: I 2007 begyndte jeg at udtrykke mine kreative tanker på et lærred. Dette var en grænseoverskridende oplevelse for mig, for de tanker, som jeg troede, at jeg havde, var sjældent de samme som dem, der kom ned på lærredet. I over 40 år har jeg haft en særlig stor interesse for kunst: Jeg har mange venner inden for billedkunstens verden, jeg har været indbudt til adskillige ferniseringer gennem årene, gået til masser af kunstudstillinger – og alligevel skulle det vise sig aldeles vanskeligt at male selv. Et af mine store spørgsmål var, om jeg overhovedet ville kunne tilfredsstille beskueren. Det spørgsmål vil altid være åbent. I den mellemliggende periode har jeg udviklet min stil meget, valgt andre materialer, og bruger stadig de glade farver.

Freddie Larsen er en gammel kendig i Sankt Bendts Kunstgruppe. Freddie var med til at stifte gruppen for 36 år siden, så det er en glæde for gruppen at kunne vise nye værker af Freddie.

At gruppens medlemmer udstiller Leila Jønson glasgravering. Pia Diem en ny serie af sine fantasifulde billeder. Tove Gaub udstiller akvareller og rustbilleder. Knud Verner Knudsen skulpturer i fibercement. Hanne Langebæk udstiller malerier. Helle Madsen har i år igen “krukkerierne”. Frank Madsen udstiller foto. Steen Olsson har en serie med naturistbilleder og Stig Vognsen udstiller skulpturer.

Årets plakat er et af Tove Gaubs rustbilleder.

Udstillingen er åben hver dag fra kl. 14-17 i perioden fra den 13. – 28. september, og der er naturligvis gratis adgang. Sct. Bendts Kunstgruppe glæder sig til at se rigtig mange besøgende både til ferniseringen og under hele udstillingen i Anlægspavillonen på Tvær Allé 5 i Ringsted.

Se plakaten