John Aamand, som til dagligt er lastbilsælger, er nok mest kendt som gymnastiktræner i Benløse Idrætsforening. I dag medvirker han i vores interviewserie om juletraditioner. 

John i sit rette element
John i sit rette element

Hvornår og hvordan kommer du i julestemning?
Julestemningen begynder cirka at virke på mig omkring 14 dage før jul, når hele byen og vores hjem er pyntet op, og alting lader op til at julen er på vej.

Hvad betyder julen for dig?
Julen er indbegrebet af familie, gaver, gudstjeneste, og alt hvad der ellers følger med julen traditionen tro. Juleaften hjemme hos os er dog noget særligt, da det også er min kones fødselsdag. Vi plejer at gøre det sådan, at vi fejrer fødselsdag om dagen med lagkage og jul om aftenen.

Hvordan pynter I op til jul derhjemme?
Vi pynter mest op til jul for vores datters skyld. Vores hjem er i år pyntet med levende lys og dekorationer af gran indenfor samt lyskæder i haven og en krans på vores hoveddør. Vi har desuden også et lille nisselandskab, som min datter er yderst glad for.

Anskaffer I jer et juletræ, og hvor?
Vi har et lille juletræ, som vi har fået af min svigerfar.

Hvad plejer der at stå på menuen juleaften hos jer?
Vores julemenu er meget traditionel og enkel, den består af andesteg og ris a la mande.

Hvad ønsker du dig, at julen bringer i år?
Jeg ønsker mig, at julen bliver lige så hyggelig som den plejer at være. En aften bestående af traditioner i familiens skød. Og så håber jeg, at dem jeg giver julegaver til bliver glade for dem.

Køber du dine julegaver her i Ringsted?
Nu har jeg jo sådan set kun det fulde ansvar for én julegave, da min kone sørger for de andre. Men jeg køber naturligvis hendes julegave på egen hånd, og den plejer jeg altid at købe i Ringsted.

Kan Ringsted blive en endnu hyggeligere juleby?
Jeg synes egentlig, at Ringsted er en meget hyggelig juleby med hensyn til lys og pynt. Men min familie og jeg savner skøjtebanen lidt, som har været her de sidste par år; den havde vi meget glæde af.

 

/Stine Amanda