Kisser Francisca Lehnert er valgt for Liberal Alliance i Ringsted Byråd og stiller også op til Folketinget. Hun er uddannet kognitiv mentor og arbejder i Slagelse Kommune med unge indvandrere som jobkonsulent i Projekt Ringparken Motalavej. Kisser har midt i juletravlheden fundet tid til at svare på byportalens spørgsmål om juletraditioner.

Kisser
Kisser Francisca Lehnert

Hvad får dig i julestemning?
Jeg kommer i julestemning, når min datter Freja og jeg laver adventsdekoration til 1. søndag i advent. Så kommer julekasserne frem fra skuret, og vi kører i skoven og/eller til Planteforum og finder/køber mos, gran, enebær, og hvad der ellers passer til årets tema.

Hvad er det bedste ved Ringsted i december?
Det er den dag juletræet tændes på Torvet og Jul i Ringsted begynder. Her er så smukt med alle lysene…

Hvordan pynter du op til jul derhjemme?
Jeg har tidligere været meget fokuseret på stil og matchende farver m.m. Men nu er det alt hvad der er i kasserne, og der er efterhånden en del. Vi har arvet efter min mor, så Freja og jeg bruger alt nyt og gammelt, billigt og dyrt i en skøn blanding. Det er nok et meget godt symbol på, hvordan jeg er som menneske: Der er plads til det hele.

Hvad ønsker du dig til jul?
Jeg er holdt op med at ønske mig noget særligt. Vi er en meget lille familie, så jeg får gave af min datter, som jeg naturligvis betaler (Kisser griner, red.), og så af min bror og svigerinde. Men kunne jeg ønske mig noget stort, skulle det være et års forbrug af vinduespudser, og rengøring og så nye vinduer.

Er du i god tid med julegaverne?
Vi hygger altid, når det er tid til at købe gaver. Vi skal ikke købe så mange, da vi er en lille flok – i år er det til min tre niecer, min bror og svigerinde og så naturligvis Freja.

Hvad vil du – uden at røbe for meget – anbefale til “manden der har alt”?
Manden der har alt skal have en bog, som kan rykke ham, det kan være en biografi af en stor personlighed eller en bog med noget der fagligt interesserer ham. Ellers er vi ude i en oplevelse såsom formel 1 ræs eller teater, eller hvad han nu måtte være typen på. Jeg er jo single, så her er det min bror der får overraskelsen.

Hvad plejer I at få at spise juleaften?
Vi har altid spist både and og flæskesteg i mit barndomshjem, og det fortsætter vi med hos min bror. Og så naturligvis ris a la mande.

Hvad er din yndlingsjulesang?
På den internationale liste må det være “Driving home for Christmas”, og ellers så er det “Dejlig er jorden”.

/SDL