For at understøtte foreningslivet i Ringsted tilbyder Ringsted Kommune engagerede frivillige mulighed for at komme på relevant efteruddannelse.

Kommunen tilbyder både en lederuddannelse og en række udvalgte spotkurser, der alle har til formål at styrke foreningsmedlemmerne i at drive en forening.
Spejderne er glade for kompetencekurser

Jannie Seiffert fra Spejderne i Ringsted har tidligere deltaget i et af Kommunens spotkurser. Spotkurser er 3- timers kurser, som finder sted en hverdagsaften. På kurserne arbejdes der med let tilgængelige metoder, som er direkte anvendelige i foreningsaktiviteter. Jannie har især været glad for det sociale aspekt ved kurserne. Hun har bl.a. fået indblik i andre foreningers måde at drive forening på, hvilket har givet anledning til refleksion over egen praksis. Derudover har hun fået et nyt netværk, som kan benyttes til faglig sparring. Jannie fortæller yderligere:

”Det er blevet lettere at modtage nye i foreningen efter jeg selv har været ude og få nye input og inspiration. Kurserne har givet os nye ideer, og vi er blevet mere bevidste om, at få udnyttet hinandens styrker, så vi i foreningen står stærkere.”

Spotkurser
Ringsted Kommune tilbyder fem forskellige spotkurser, der på hver deres måde kan styrke foreningsarbejdet. På et af kurserne kan du få indblik i, hvad der skal til for at igangsætte og gennemføre et projekt og få det til at lykkes. Et andet kursus sætter fokus på at afholde gode og motiverende møder, mens et tredje spotkursus har fokus på at synligøre foreningen og dens arbejde – også på de sociale medier. De sidste to kurser har fokus på henholdsvis arbejdet med de frivillige i foreningen og på kasserens rolle og opgaver.

Lederuddannelse
Udover spotkurserne udbyder Kommune en lederuddannelse for foreningsledere. Lederuddannelsen henvender sig til nuværende eller potentielle foreningsledere, som ønsker at blive bedre til at varetage forenings interesser. Igennem et forløb på 6 moduler bliver der undervist i strategisk arbejde i forhold til udvikling af foreningens idégrundlag og visioner. Derudover lærer kursisterne at iværksætte, lede og stimulere udviklingsprocesser.

Tilmelding
Tilmeldingsfristen for lederuddannelsen samt enkelte af spotkurserne er den 25. februar 2015. Tilmelding sker ved at sende en mail til Ringsted Kommunes frivillighedskonsulent Trine Testmann på trte@ringsted.dk.

Husk at skrive hvilket kursus eller uddannelse du ønsker at tilmelde dig.

Pris
Kurserne henvender sig til alle interesserede frivillige i en forening, Kommunen yder tilskud til kurserne, der derfor kun har en beskeden brugerbetaling. Deltagelse i et spotkursus koster 50 kroner, og Lederuddannelsen igennem Foreningslederakademiet koster 750 kroner.

Fakta

Ringsted Kommune tilbyder følgende kurser til frivillige i Ringsted:

  • Foreningslederuddannelse – uddannelsen finder sted fra marts – juni 2015
  • Spotkurser:
    • Gør idé til virkelighed den 5. marts 2015
    • Kassererens opgaver og funktion – basiskursus den 25. marts 2015
    • Godt møde – engagement og handling den 7. april 2015
    • Bliv synlig – i og udenfor klubben den 21. maj 2015
    • De frivillige i fokus den 2. juni 2015