Fredag den 10. maj 2017 kunne Café Den Lille Ælling, for første gang, slå dørene op for udviklingshæmmede fra Ringsted og omegn. Bag Café Den Lille Ælling står Mobildiskotek Team Butterfly. Team Butterfly er Klub Svanens eget mobildiskotek, der består af en gruppe udviklingshæmmede, som spiller til forskellige arrangementer, hvor der skal bruges god musik. F.eks. har Team Butterfly spillet til utallige privatfester og 4 år i træk har de spillet i RingStedet, når centret har holdt aftenåbent.

Team Butterfly har selv arrangeret festen i samarbejde med to tilknyttede frivillige personaler samt leder af Klub Svanen, Tommy Kristensen. De startede planlægningen så småt for 2 år siden og i fredags kunne de så for første gang åbne dørene til deres musikcafé. Meningen med Café Den Lille Ælling er, at det skal være et sted, hvor man kan tage ud og danse, købe en sodavand eller drink i baren, mens man hygger sig med sine venner til god musik.

”Vi havde slet ikke regnet med, at det ville blive sådan en stor succes. Det er helt vildt, at vi kunne melde udsolgt af billetter i første omgang” fortæller Christina Pedersen og Kim Niemann, som er de to frivillige personaler, der er tilknyttet Team Butterfly. De fortæller, at der i første omgang kun var sat 60 billetter i salg, da der var lidt usikkerhed omkring hvor mange mennesker, der måtte befinde sig i lokalet, hvor festen skulle afholdes. Da alle billetter var blevet solgt, var det med stor glæde, at de fandt ud af, at der måtte være flere gæster end først antaget og derfor måtte de heldigvis ikke afvise nogle gæster i døren.

Christina og Kim fortæller, at det har været intensiv planlægning de sidste 3-4 måneder. ”Vi er glade for, at der blev taget så godt imod projektet”. Og der blev virkelig taget godt imod Café Den Lille Ælling. Der var over 75 festglade gæster, som mødte op til debutfesten og lokalerne blev hurtigt fyldt med en masse danseglade gæster, som hurtigt sprang ud på dansegulvet. I baren var der også godt gang i den. Her var det Skema der stod for serveringen og der røg masser af drinks og sodavand over disken. Derudover havde Team Butterfly selv sørget for en lille bar, hvor der kunne købes kaffe og kage, knæklys og blinkende LED armbånd.

”Det har været super sjovt og jeg har hygget mig helt vildt meget” siger Katja, som var deltager i festen. Når hun bliver spurgt, om det er noget hun vil deltage i en anden gang, er svaret et rungende ”JA!”. Signe er helt enig: ”Jeg synes det er fedt! Det er hyggeligt at danse og more mig med de andre.”

Tommy Kristensen fortæller, at folkene bag Café Den Lille Ælling nu skal i gang med evaluering af både gæsters, arrangørers og Skemas oplevelse af arrangementet. De næste arrangementer er allerede i støbeskeen og der vil blive rettet ind på alle de forhold, hvor det er muligt at forbedre sig. ”Nogle ganske få deltagere måtte desværre give op i forhold til at finde en plads og vi håber, at vi kan tilbyde reserverede pladser til de, der har specielt behov for dette”.

Skulle der være nogle friske borgere, som har lyst til at hjælpe til med fremtidige arrangementer, er de meget velkomne til at kontakte klubleder Tommy Kristensen på mail klubsvanen@gmail.com eller på tlf. 28196535. Søger man på ”Café Den Lille Ælling” på Facebook, har man desuden mulighed for at følge med i den spændende udvikling af projektet.

 

/Tekst og billeder Klub Svanen – Kimmie Engelhard.