Fremgang for trivslen i Ringsted Kommune

Ringsted Kommune har gennemført første del af årets trivselsundersøgelse og arbejdspladsvurdering (APV). Generelt viser undersøgelsen, at det går fremad med trivslen for kommunens ca. 2.500 medarbejdere.

Fire ud af fem medarbejdere har valgt at svare på den første del af arbejdspladsvurderingen (APV) og trivselsundersøgelsen i Ringsted Kommune. Generelt viser undersøgelsen, at det går fremad med trivslen og med tilfredsheden med arbejdet.

Spørgeskemaundersøgelsen er helt anonym, og besvarelserne sammenfattes i nogle gennemsnitlige resultater. Resultater mellem 5-6 er et godt resultat, og resultater mellem 6-7 er helt i top.

På spørgsmålet om, hvor tilfreds man er med sit arbejde, er scoren i gennemsnit 5,8 på en skala fra 1-7. Ved seneste trivselsundersøgelse i 2015 var gennemsnittet 5,7. Sammenlignet med seneste undersøgelse er der også fremgang, når det gælder tillid og anerkendelse fra nærmeste leder samt en retfærdig fordeling af arbejdsopgaverne.

De pæne resultater glæder kommunaldirektør Jacob Nordby.
”Jeg er utrolig glad for, at resultaterne generelt viser fremgang for arbejdsmiljøet i Ringsted Kommune. Overordnet er det pæne besvarelser, vi har fået i undersøgelsen. De gennemsnitlige resultater dækker dog over store variationer, og nogle steder er der udfordringer, som vi skal sætte ind over for,” siger Jacob Nordby.

På landsplan er antallet af ansatte i offentlig tjeneste, der er blevet udsat for vold og trusler primært fra borgere eller brugere, steget viser tal fra Danmarks Statistik. Den kedelige tendens kan også spores i trivselsundersøgelsen i Ringsted Kommune.

Det skal der sættes ind overfor, understreger Lis Schmidt Hansen, næstformand i HMU, der er Ringsted Kommunes samarbejdsudvalg.

”Den første del af trivselsundersøgelsen viser, at det generelt går godt for medarbejdernes trivsel. Det er jeg selvfølgelig glad for. Men ét tilfælde af vold eller trusler er ét tilfælde for meget. Jeg kan kun opfordre de medarbejdere, der har været udsat for det, til at kontakte deres nærmeste leder, deres tillidsrepræsentant eller deres arbejdsmiljørepræsentant, så vi kan få håndteret krænkelserne,” siger Lis Schmidt Hansen.