Af Kisser Franciska Lehnert, medlem af kommunalbestyrelsen.

Så kom budgettet på plads i Ringsted med alle partier, hvilket er ret historisk. Flot og uden besparelser og nedskæringer. Alle kan se sig selv i forliget, og der er gode tiltag både på folkeskolen og sociale indsatser såvel som for erhvervslivet.

Kisser Franciska Lehnert. Privatfoto.

Personligt har jeg i dette mit sidste budget følgende mærkesager, der er kommet med:

De Liberale Sociale aftryk som jeg er stolt af:

Jeg er meget tilfreds med dette års budgetforlig, som bærer nogle gode solide liberale og socialt ansvarlige fingeraftryk. Så jeg kan med god samvittighed sige tak for 12 spændende år og se mine trofaste vælgere i øjnene.

Det har været en god proces, hvor alle har fået nogle mærkesager med, og det betyder jo også, at jeg har måtte give mig på nogle centrale punkter, men overordnet er jeg yderst tilfreds. For det første forsætter vi med at udfase dækningsafgiften, på trods af at der ikke i regeringens nye finanslov er kompensation som i de forgående år.

Og jeg er rigtig glad for, at vi kan imødekomme situationer som både Byskovskolen og Ungdomsskolen står i i år pga. afskedigelse af ledere – således at vi nu ændre på overførelsesreglerne således, at disse underskud imødekommes med en kompensation. Dette kommer til at gælde for alle enheder.

Jeg ønskede, at vi tilførte midler til folkeskolen i form af 2 lærer ordning i indskolingen, dette bliver tilgodeset i et forlig hvor i vi tilføre folkeskolen 2 millioner til øget faglig progression. Dette stemmer godt overens med mit ønske om at styrke læring og faglighed i folkeskolen, og på denne måde kan den enkelte skole selv sætte fokus på netop det område de finder har behov for et løft.

Jeg er specielt glad for, at vi endelig sætter skub i ESCO projektet – som jo er en af mine mangeårige ”kæpheste”, så vi nu kan få sat gang i energi optimeringen af vores kommunale bygninger, jeg er særligt glad for at jeg fik prioriteret, at vi lægger ud med folkeskolerne – hvor fokus vil være på renovering og optimering til glæde for både elever og medarbejdere.

Det er min oplevelse efter at have fået oplyst tal for afskedigelser over de sidste 4 år, at vi forsat skal holde skarpt fokus på trivsel og arbejdsmiljø – og det glæder mig at dette igen er en del af vores hensigtserklæringer.

GemGem

GemGem