Årets åbning af Haraldsted Lillesø med det Blå flag var en succes. I årets åbning af Haraldsted Lillesø var kommunen reelt 1 måned for sent ude, da det jo allerede har været mere sommer i løbet af maj måned, end der var hele sidste år!

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Svømmetur ved hejsning af Blå Flag. Foto: Ringsted Kommune.

Det forhindrede dog ikke borgmester og 8. klasse idrætslinje på Campusskolen at stille op til en lille svømmekonkurrence ved badestranden med det blå flag onsdag den 30. maj. For første gang vandt borgmesteren, der bl.a. slog sidste års vinder Emma.

Hejsningen af det blå flag markerer, at badevandet er rent, og at man roligt kan bade i søen.

Igennem de sidste par år er der sket meget med faciliteterne ved Haraldsted Lillesø, med bl.a. badebroen og madpakkehuset. Også andre steder er det blevet nemmere at tage en dukkert i sommervarmen.

For eksempel bliver der snart sat skilte og redningskranse op ved både Gyrstinge Sø (ved det gamle vandindtag på nordsiden) og Haraldsted Langesø (både ved vandindtaget og ved Vrangeskov), så man også kan bade sikkert derfra.

Det er alt sammen forbedringer, der øger adgangen og muligheden for at bruge Ringsted Kommunes natur mest muligt.

Når nu vi har så god en sommer, så skal man være opmærksom på, at det øger risikoen for blågrønalger. Så tjek om det blå flag er nede ved Haraldsted Lillesø, og om der er blågrønalger i søen.

Mere information om blågrønalgerne kan findes ved badestederne.

GemGem