I år har Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune uddelt 150.000 kroner til 13 forskellige bæredygtige projekter.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

En naturfagsfestival, spiseligt hegn og store havedag i Jystrup. Det er tre af de 13 projekter, som har fået tilskud fra Ringsted Kommunes Bæredygtighedspulje. I alt er der blevet uddelt 150.000 kroner fra årets pulje.

Midlerne i puljen bliver hvert år tildelt lokale bæredygtige initiativer. I år har der været 22 ansøgninger, og der blev søgt midler for over 700.000 kr. De 150.000 kr. blev fordelt til hele 13 forskellige projekter.

Det er Klima- og Miljøudvalget, der uddeler midlerne fra Bæredygtighedspuljen.

”Med Bæredygtighedspuljen vil vi gerne støtte de mange gode idéer, som foreninger, institutioner og borgere har til at arbejde med natur, klima og miljø. Jeg er glad for, at vi har fået så mange kvalificerede ansøgninger i år, og jeg glæder mig til at følge projekterne, når de nu går fra idé til virkelighed,” siger Torben Lollike, formand for Klima og Miljøudvalget.

Alle foreninger, institutioner og borgere i Ringsted Kommune har kunnet ansøge om støtte til bæredygtige og lokalt forankrede projekter. Derudover skal projekterne indeholde et eller flere af kategorier: Miljø, klima, sundhed eller sociale aspekter.

Initiativerne skal desuden fremme eller formidle fornyende og bæredygtige tiltag i Ringsted Kommune.

Årets modtagere af Bæredygtighedspuljen

 • Valdemarskolen ’Naturfagsfestival’ fik 15.000 kr. til materialer til gennemførelse af Naturfagsfestival.
 • Der bruges 10.000 kr. til at indkøbe relevant naturfags-udstyr til Grejbank Ringsted, som kan lånes af alle skoler i kommunen.
 • FDF Benløse ’Reparation af to Christianiacykler’ fik 1.000 kr. til materialer.
 • Kildeskolen ’Bæredygtighed og selvforsyning i praksis’ fik 6.000 kr. til materialer, så de kan starte op med grøntsags-dyrkning og dyrehold.
 • KFUM/Nordrupøster ’Spiseligt hegn’ fik 6.000 kr. til bærbuske mm. omkring deres grund.
 • Børnenes hus Jystrup ’Ketchuphuset fra jord til bord’ fik 8.000 kr. til drivhus o.a. materialer, så de kan komme i gang med at lave deres egen ketchup.
 • Landsbyforeningen for Jystrup og omegn fik 5.000 kr. til afholdelse af ’Store havedag i Jystrup’.
 • Dennis Emanuel Simonsen ’Precious Plastic 4100’ fik 26.288 kr. til indkøb af maskiner, der kan genbruge plastic. Der vil i den forbindelse blive taget kontakt med forskellige skoler, så udlån af maskinerne kan planlægges og workshops kan afholdes.
 • Stop Spild Lokalt ’Uddeling af overskudsmad/Madoase’ fik 30.000 kr. til istandsættelse af lokale samt til køle/fryse/opbevaringsskabe til overskudsmaden, så de kan fortsætte og udvide deres arbejde for at minimere madspildet.
 • Bjerghyttens bestyrelse (Spejderhytte) ’Solmult til Bjerghytte/Sov i shelter’ 20.000 kr. i tilskud til multtoilet, så det bliver muligt for offentligheden at låne shelteret, da der nu kommer et multtoilet op.
 • Økosamfundet Hallingelille (grundejerforening) ’Genbrugspiloten’ fik 10.000 kr. til materialer til istandsættelse af svinestald, så genbrugscentralen kan bruges af alle interesserede i det nordlige Ringsted.
 • Bøgely Skovbørnehave ’Bedre transport/el-christianiacykel’ fik 3.700 kr. til køb af ekstra sæder og seler til børn samt overtagelse af en brugt kommunal el-christaniacykel.
 • Dagmarasylets Børnehave ’Sociale dannelsesaktiviteter’ fik 9.000 kr. til materialer til snittehytte, snittebænk og andet udstyr.

Søg igen til næste år
Bæredygtighedspuljen uddeles igen i 2019. Det vil blive annonceret på www.ringsted.dk og via lokalpressen, hvornår man kan søge puljen igen, i løbet af foråret 2019.

Er du interesseret i bæredygtighed?
Du kan som borger i Ringsted Kommune komme med i Bæredygtighedsgruppen, der arbejder for at udbrede bæredygtigheden i Ringsted Kommune. Fra efteråret 2018 er det planen, at der vil blive etableret arbejdsgrupper, der skal arbejde med forskellige emner indenfor bæredygtighed.

Er du interesseret, kan du kontakte Bæredygtighedsgruppens sekretær, Grøn Guide Lars Berndt, på mail lfbe@ringsted.dk.