Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 30. august 2018 til den 11. september 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Flere forsøg på indbrud – Ringsted

Kl. 00.45 bemærkede en patrulje på Køgevej, Ringsted, en varebil køre hurtigt i modsat retning. Politiet vendte rundt for at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. I krydset ved Næstvedvej kørte varebilen hastigt i sydlig retning, hvor den forsvandt kortvarigt, indtil politiet fandt varebilen efterladt med åbne ruder på Hovmarksvej. Kort derfra gik to mænd, som ikke umiddelbart kunne give nogen fornuftig forklaring på, hvad de lavede på vejen på det pågældende tidspunkt. De indrømmede dog at være kørt i varebilen, hvor politiet fandt to mobiltelefoner tilhørende de to mænd på 26 og 28 år fra Valby. På dem kunne politiet se, at de havde ledt efter Netto på både Ringstedvej og Roskildevej i Ringsted. Varebilen indeholdt ikke noget af politimæssig interesse, men viste sig at være en udlejningsbil, der var efterlyst hos politiet, fordi den oprindelige lejer ikke havde afleveret den retur efter endt lejeperiode. Begge mænd blev derfor anholdt for uberettiget brug af varebilen samt som mistænkte for at ville forøve berigelseskriminalitet ved de to supermarkeder. Politiet havde nemlig tidligere modtaget en anmeldelse om tyveri af pantflasker fra et supermarkeds varegård i Snertinge natten til mandag. Samme varebil var nemlig blevet filmet på en videoovervågning, ligesom samme varebil også var blevet set på Fyn i forbindelse med en sag om tyveri af pantflasker fra et supermarked. Efter afhøring til sagerne vil de anholdte blive løsladt, da grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør ikke er til stede.

Ordensbekendtgørelsen / fange flygtet – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 03.30 var politiet i området for at føre tilsyn med nattelivet ved et diskotek. Her havde en mand svært ved at opføre sig som forventet, idet han var meget støjende og til ulempe for øvrige tilstedeværende, således at han forstyrrede den offentlig orden. Politiet så sig nødsaget til at anholde pågældende – en 20-årig mand fra Ringsted – og sigte ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev iført et sæt håndjern, så politiet nemmere kunne håndtere den anholdte, imens der fortsat herskede uro og dårlig stemning i området. En ekstra patrulje blev tilkaldt, medens den tilstedeværende patrulje forsøgte at håndtere uroen på stedet. Herunder så den anholdte sit snit til at stikke af og flygte fra stedet iført håndjern. Han begik dermed en overtrædelse af straffeloven ved at flygte fra politiet som anholdt. Trods eftersøgning i området fandt politiet ikke den anholdte, men lørdag aften fik politiet dog telefonisk kontakt til den 20-årige, der kunne oplyse, at han havde det fint. En kammerat havde ved brug af en vinkelsliber hjulpet ham af med håndjernene. Telefonsamtalen sluttede med endnu en sigtelse til den 20-årige, der vil høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Trusler mod vidner – Valsømagle, Ringsted

Kl. 15.37 anmeldte en 47-årig kvinde fra Ringsted, at hun netop havde besøg af et familiemedlem i relation til en 74-årig mand fra Ringsted, som forleden havde skudt ud over en offentlig vej. Det mandlige familiemedlem til den 74-årige havde været truende over for anmelderen og hendes ægtefælle i anledning af sagen mod den 74-årige. Herefter var han kørt fra stedet i en bil i ukendt retning. Politiet fandt ved efterforskning frem til en mistænkt og spirituspåvirket, 46-årig mand fra Ringsted, der blev truffet på sin bopæl. Da han svarede til beskrivelsen af den truende mand, blev han anholdt og sigtet for trusler mod anmelderen. Efter en kort afhøring blev den 46-årige løsladt, da anklagemyndigheden ud fra en konkret vurdering ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør. Senere vil den 46-årige dog høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Hest påkørt – Ringstedvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.38 orienterede en 53-årig mand fra Mørkøv politiet om en lettere påkørsel af en hest, der pludselig var kommet løbende på tværs af vejen i det tågede vejr. Den 53-årige kørte med lav hastighed i nordlig retning ad Ringstedvej, da han lidt syd for Svinninge ramte hesten, som fortsatte i løb væk uden formentlig større skader. Bilen havde også kun fået en lille bule efter mødet med den mellemstore hest, der blev beskrevet som hvid med en grå manke. Politiet har noteret sig bilistens oplevelser, såfremt en hesteejer skulle undre sig over en lettere såret hest i sin fold.

Tricktyveri – Kongensgade, Ringsted

Kl. 22.42 anmeldte pårørende til en 94-årig mand fra Ringsted, at den 94-årige havde fået uventet besøg imellem kl. 20.00-20.30 af en kvinde, der udgav for at være fra hjemmeplejen. Hun blev lukket ind, og de gik ind i stuen, hvor den 94-årige blev sat med ryggen mod gangen/indgangen. Under snakken med kvinden mistænkes en anden person for at have sneget sig ind i soveværelset, hvorfra kontanter blev stjålet fra en tegnebog. Kvinden, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, blev beskrevet som: A: Kvinde, 25-25 år, 160-160 cm, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: så ikke dansk ud og talte dårligt dansk.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området mandag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 01.11 var der sket et færdselsuheld mellem en knallert og en fodgænger. Det viste sig, at en 49-årig mand fra Bjæverskov i spirituspåvirket tilstand kørte på lille knallert på cykelstien ad Ringstedvej mod vest, da han påkørte en 51-årig mand fra Bjæverskov, der som fodgænger gik på cykelstien. Den 49-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde hans knallert til nærmere undersøgelse på mistanke om konstruktive ændringer. Begge parter slap uskadte fra uheldet.

Færdselsuheld – Skælskørvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 10.23 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor et par cyklister var kørt frontalt ind i en modkørende bil i forbindelse med afviklingen af cykelløbet “Medieløbet”. Ambulancer var sendt til uheldsstedet, hvor det viste sig, at en 44-årig mand fra Vordingborg, som deltager i cykelløbet kørte ad Skælskørvej mod sydvest med 40-50 km/t. I en vejkurve med dårlige oversigtsforhold var han placeret i den modsatte kørebanehalvdel på grund af cykelfeltets bredde. Ved kurvens afslutning kunne han ikke undgå frontalt sammenstød med en modkørende personbil ført af en 63-årig mand fra Fjenneslev. Bilisten var trukket inden mødet med cykelfeltet trukket ud i rabatten, men kunne ikke undgå sammenstødet med cyklisten, der røg op på bilen og ind i bilens frontrude. En anden cyklist – en 57-årig mand fra Næstved – forsøgte at undvige uheldet, men væltede selv herved. Begge cyklister blev bragt til skadestuen i Slagelse, hvor den 44-årige fik konstateret et åbent sår på det ene ben og en læsion på halsen. Den anden cyklist fik konstateret mulig hjernerystelse. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer, da de første oplysninger om alvorligheden i tilskadekomsten var værre end de reelle skader konstateret på skadestuen. Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren, før der træffes afgørelse i sagen.

Ulovlig våbenbesiddelse – Valsømagle, Ringsted

Kl. 11.52 fik politiet en henvendelse om, at en mand fra en given adresse havde skudt mod nogle indpakkede halmballer, der stod på en anden mands grund. Skuddene var ifølge anmeldelsen afgivet hen over offentlig vej, inden anmelderen gjorde manden opmærksom på det ulovlige i skyderiet. Politiet kørte med flere patruljer til området for at få kontakt til manden, der var set gå ind på en bestemt adresse. Politiet fik under fornøden sikkerhed, men helt udramatisk kontakt til en 74-årig mand fra Ringsted kl. 1315, hvor han blev anholdt som mistænkt for ulovlig våbenbesiddelse. Ved anholdelsen var han i besiddelse af en haglpatron i sine bukser, men ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet to haglgeværer med tilhørende ammunition samt anden ammunition til et andet våben. Den anholdte havde ingen tilladelse til hverken besiddelse af våben eller ammunition. Ved nærmere undersøgelse af en halmballe tæt på den anholdtes bopæl kunne politiet konstatere skudhuller fra et par skud med haglammunition. Ingen havde tilsyneladende været i konkret livsfare, selv om skyderiet mod halmballen formentlig var foregået ud over offentlig vej. Efter afhøring til sagen forblev den 74-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden skal vurdere, hvorvidt han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 18.50 anholdt og sigtede politiet en 75-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på skadestuen i Holbæk til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i perioden
Kværkebyvej, Kværkeby, Ringsted
Næstvedvej, Ringsted
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Ringstedvej, Roskilde
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted
Kildebæksvej, Vetterslev, Ringsted
Kaserne Parkvej, Ringsted
Hørstørkervej, Benløse, Ringsted
Thomas Kingosvej, Benløse, Ringsted
Herman Bangs Vej, Benløse, Ringsted
Ringstedvej, Store Merløse
Gl. Ringstedvej, Holbæk
Sorøvej, Ringsted