Som tidligere transportminister er Pia Olsen Dyhr inviteret til indvielsen af den nye bane København-Ringsted – den første højhastighedsbane i landet. Pia Olsen Dyhr var som transportordfører for SF også med til at træffe beslutning om aftalen.

I forbindelse med arrangementet indsættes VIP-tog fra henholdsvis Københavns Hovedbanegård og Ringsted Station med endestation på Køge Nord Station, hvor selve indvielsen vil finde sted. Kronprinsen vil ankomme til den officielle indvielse med toget fra København sammen med gæsterne – herunder Pia Olsen Dyhr.

Det sker fredag den 31. maj.

Pia Olsen Dyhr, formand for SF og tidligere transportminister siger:
– Åbningen af højhastighedsbanen mellem Ringsted og København vil styrke den kollektive trafik i hele landet, og det har stor betydning for den grønne omstilling. Det er et vigtigt skridt i retning af realisering af timemodellen, og det vil have store fordele for den kollektive trafik på tværs af landsdele. Den nye højhastighedsbane vil styrke den kollektive trafik på Sydsjælland. Det kan vi komme til at mærke på pendlertrafikken i København og dermed på luftforureningen.

Læs mere om indvielsen her.

Foto: ABW