Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 9. maj til den 21. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på tricktyveri – Sorøvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 20.46 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Fjenneslev, at hun kl. ca. 19.15 var blevet kontaktet af to fremmede, udenlandske mænd. De havde udgivet sig for at komme fra et firma, som skulle efterse vandrørene på grund af kalk i disse. Det troede den 85-årige dog ikke på og smækkede døren i for næsen af de to mænd, der var omkring 30 år gamle. Politiet har ikke yderligere oplysninger om de to mænd og kan kun rose den 85-årige for den snarrådige indsats i forbindelse med, at hun gennemskuede dem ved henvendelsen på hendes bopæl en lørdag aften.

Narkobilist uden førerret – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 22.15 havde en patrulje bemærket en bilist køre ad Køgevej mod vest og efterfølgende ad Næstvedvej mod syd. Da politiet ville tale med bilisten, standsede føreren bilen, men stak af til fods. Politiet løb dog hurtigere og kunne kort efter anholde en 22-årig mand fra Ringsted, fordi han var mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, som han slet ikke måtte foretage i personbil. Den 22-årige havde nemlig ikke noget kørekort og blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Politiet løslod den 22-årige efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Biler fik skåret dæk op – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 0828 anmeldte en årvågen borger, at han havde set en mand, der ved en autoforhandler havde sat sig på hug ved siden af en parkeret bil. Da anmelderen kort efter passerede, kunne han høre og se, at der var stukket noget i dækket på bilen. Anmelderen ringede til politiet, der kom frem til stedet, hvor de fandt frem til en mand, der passede på signalementet på gerningsmanden. Politiet anholdt en 22-årig mand fra København, der blev fundet i besiddelse af en kniv. Patruljen fandt frem til, at tre biler ved autoforhandleren havde fået skåret i alt fem dæk op. Den 22-årige blev sigtet for hærværket, som han umiddelbart godt kunne erkende. Han blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen og løsladt senere på dagen. Når autoforhandleren har opgjort erstatningskravet, vil den 22-årige blive præsenteret for det, hvorefter sagen kan afgøres.

Brand i forretning – Tinvej, Benløse – Ringsted

Kl. 11.46 kom en alarm fra en automatisk brandmelder i en forretning, der handler med el-køretøjer som cykler, knallerter m.m. Da brandvæsnet kom frem var værkstedet/lageret overtændt, og der var sket kraftige sodskader. Ingen personer var til stedet ved branden, der viste sig formentlig at være opstået ved en el-scooter, der havde et kortsluttet batteri. Politiet optog rapport i sagen, men der var umiddelbart intet mistænkeligt i sagen.

Færdselsuheld med traktor – Thorsvej/Haslevvej, Ringsted

Kl. 07.27 skete et sammenstød i et T-kryds, da en traktor kørte fra Thorsvej ud på Haslevvej, hvor den ramte en personbil, der kørte ad Haslevvej mod nord. Traktorens fører, en 55-årig mand fra Ringsted, overholdt ikke sin vigepligt, men kørte frem i krydset, hvor traktoren ramte bilen med en græsklipper, der var monteret forrest på køretøjet. Personbilen, der blev ført af en 50-årig mand fra Ringsted, fik en flænge på venstre side bagerst på køretøjet, men ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet kom til stedet og optog rapport for at beskrive omstændighederne ved uheldet og vigepligtsforseelsen.

Kørsel uden førerret – Køgevej, Ringsted

Kl. 12.11 kørte en af færdselspolitiets civile patruljer bag en bilist, der under kørsel ad Køgevej pludselig foretog et venstresving, selv om han kørte i en vognbane med pilafmærkning til ligeudkørsel. Færdselspolitiet fik derfor bilisten standset, og bag rattet sad en 18-årig mand fra Ringsted. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, da det viste sig, at han endnu ikke havde erhvervet sig et sådant. Politiet sigtede ham derfor for de to overtrædelser af færdselsloven. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Lampetyveri opklaret – Kærup Parkvej, Benløse, Ringsted

Mandag formiddag fik politiet en anmeldelse om et indbrud i et showroom for møbler, der er beliggende i et industrikvarter. Ved indbruddet blev der knust en rude og stjålet en designerlampe. Midt- og Vestsjællands Politis indbrudsgruppe efterforskede sagen og fandt via en overvågningsvideo frem til en bil, der havde været på stedet i forbindelse med indbruddet. Ud fra lokalkendskab fandt indbrudsgruppen ud af, hvor bilen og dens kvindelige ejer opholdt sig. Politiet aflagde bilens ejer og hendes kæreste et besøg tirsdag formiddag på en adresse i Ringsted, hvor betjentene fandt den stjålne lampe i lejligheden. Politiet sigtede og anholdt bilejerens kæreste, en 48-årig mand fra Ringsted, der kunne mistænkes for at stå bag indbruddet i showroomet. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt. Lampen kunne leveres tilbage til en glad butiksejer samme dag. Den 48-årige blev løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet i sagen.

Blufærdighedskrænkelse – Korsevænget/Åstien ved jernbanen, Ringsted

Kl. 10-05 fik politiet en anmeldelse om at en 15-årig pige fra Ringsted ved 8-tiden var på vej til skole, hvor hun gik på stien langs åen og under jernbanen, da en mand indhentede hende bagfra og lagde begge hænder på hendes balder. Pigen vendte sig om og skældte manden ud, hvilket fik ham til at smile. Pigen skreg højt, og dette fik manden til at vende om og gå tilbage af samme vej som han var kommet. Han sagde ikke noget til pigen, men forlod straks stedet. Manden beskrives som:

Mand, lys i huden, ca. 40 år, 185 cm, almindelig af bygning, kraftig overkrop. Han var iført sort hue der dækkede håret, rene neongule arbejdsbukser med reflekser og en langærmet grå trøje. Ingen skæg.

Politiet vil gerne i kontakt med borgere, der har bemærket manden i området ved åen omkring kl. 8.00. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Arbejdsskade, Kildemarken – Ringsted

Kl. 11.45 kørte politiet til en mulig arbejdsulykke. En 36-årig mand fra Sdr. Jellinge var i forbindelse med sit arbejde faldet 3 meter ned ad en stige og havde muligvis brækket benet. Politiet optog rapport på stedet og vil i samarbejde med Arbejdstilsynet klarlægge, om nogen har forbrudt sig mod arbejdsmiljøloven.

Brandundersøgelse – Granvej, Ringsted

Kl. 12.38 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur, hvor der er risiko for, at branden måske vil brede sig til andre bygninger. Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet branden i skuret, men branden havde ikke bredt sig til andre bygninger. Branden havde forårsaget mindre skader på et hegn ind mod nabogrunden. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag skal undersøges nærmere af politiet. Om formiddagen havde grundejeren anvendt plæneklipperen, som var stillet retur i skuret efter brug. Pludselig gik strømmen på adressen, hvorefter branden blev opdaget. Politiets undersøgelser skal bl.a. klarlægge, om varmen fra den brugte plæneklipper kan have forårsaget ildebrand i noget brændbart i skuret.

Mand forcerede politiets afspærring – Torvet, Ringsted

Kl. 15.35 blev en 39-årig mand fra Ringsted kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han havde i forbindelse med et politisk arrangement på Torvet i Ringsted flere gange forceret den afspærring, som politiet havde etableret for at opretholde roen og sikkerheden for de politiske deltagere i arrangementet. Ifølge politiet var der ca. 200 deltagere til arrangementet, som i øvrigt forløb uden problemer. Den 39-årige kan nu forvente at modtage en bøde for sin optræden.

Narkokørsel og Knivlov – Vestervej, Ringsted

Kl. 03.36 standsede politiet en 22-årig mand fra København, der førte en personbil selvom han var påvirket af narko og ikke havde et gyldigt kørekort. Patruljen fandt 1,22 gram hash i den 22-åriges bukselomme og 0,35 gram kokain i bilen. Politiet fandt også en ulovlig kniv i bilen i bilen. Føreren blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 22-årige høre nærmere fra politiet.

Knallerttyv afsløret – Torvet, Ringsted

Kl. 16.39 henvendte en politimand sig til politiet, fordi han havde tilbageholdt en ung mand i færd med at stjæle en knallert. Han havde i sin fritid bemærket, at den unge mand var ved at stjæle knallerten og tilbageholdt ham derfor. Politiet kørte til stedet og sigtede en 18-årig mand fra Mørkøv for at ville stjæle en knallert tilhørende en 55-årig kvinde fra Ringsted. Den 18-årige vil senere høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Køgevej, Ringsted

Kl. 00.45 rykkede politiet ud i anledning af anmeldelse om et færdselsuheld i en rundkørsel. Det viste sig, at en bilist var fortsat ligeud i en rundkørsel, og derved havde påkørt vejskilte i rundkørslen. På stedet var der efterladt diverse effekter fra bilen samt den ene nummerplade. Bilen var efterfølgende kørt fra stedet, men den fandt politiet på ejerens bopæl og med manglende bildele svarende til de fundne genstande på uheldsstedet. Den mandlige bilejer var dog ikke hjemme ved politiets henvendelse, men han kan forvente senere at blive kontaktet af politiet. Ingen øvrige trafikanter havde været impliceret i uheldet.

Indbrud i perioden

Sct. Hansgade, Ringsted (2 steder)
Allindemaglevej, Estrup, Ringsted