Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2020/01/03 til 2020/01/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Færdselsuheld – Roskildevej/ Slettebjergvej, Ortved, Ringsted

Kl. 11.54 skete et uheld, da en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Korsør, skulle svinge til venstre ad Slettebjergvej og derfor sænkede hastigheden på Roskildevej. Bagfra kom en varebil, som blev kørt af en 25-årig mand fra Roskilde, der påkørte den 20-åriges bil i forbindelse med svingningen. Den 25-årige opdagede for sent, at den forankørende var i gang med at svinge, så han kunne ikke nå at bremse. Varebilens front påkørte derfor personbilens venstre side, så begge biler endte i grøften – personbilen på taget. Den 20-årige fører af personbilen klagede over store smerter og kunne ikke komme ud af bilen, så lægehelikopteren blev tilkaldt. Vejen blev spærret i begge retninger, mens helikopteren landede. Den 20-årige blev behandlet på stedet, hvor det viste sig, at han ikke var alvorligt tilskadekommen. Han blev efterfølgende kørt på sygehuset i ambulance til undersøgelse, men han slap fra uheldet uden alvorlige skader. Den 25-årige slap fra uheldet helt uden skader. Vejen var helt genåbnet kl. 12.41. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld med cyklist- Køgevej/Kaserne Alle, Ringsted

Kl. 08.33 overså en bilist en cyklist, da han kørte fra Kaserne Alle ud på Køgevej. Bilisten, en 40-årig mand fra Ringsted, kørte frem i krydset i langsomt tempo, og ud foran cyklisten, en 24-årig mand fra Ringsted, som kom kørende ad Køgevej i retning mod Ringsted by. Cyklisten kunne ikke nå at bremse og kørte derfor ind i siden på bilen og væltede. Cyklisten slap fra uheldet med knubs og en skadet forskærm på cyklen. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Uheld skabte kø – Haslevvej/Sneslev Sognevej, Ringsted

Kl. 16.50 kørte en 21-årig mand fra Ringsted i en personbil ad Haslevvej mod syd, da han af uvisse årsager kom over i de modkørendes vognbane, hvor bilens side strejfede en personbil. Den modkørende bil, som blev ført af en 62-årig kvinde fra Bandholm på Lolland, blev ramt venstre side af bilen. Politi og ambulancer blev sendt til stedet. Begge biler blev beskadiget, så brandvæsnet blev også sendt i tilfælde af, at bilerne skulle klippes op, for at redde personerne ud. Haslevvej blev spærret i begge retninger, mens redningsberedskabet arbejdede på stedet, så det skabte en lang kø på flere kilometer i begge retninger. Haslevvej var spærret imellem Hjelmsømaglevej og Almstoftevej. Førerne i bilerne var ikke kommet alvorligt til skade, og det blev ikke nødvendigt at klippe bilerne op. Trafikken blev ledt væk fra Haslevvej ad Hjelmsømaglevej nord for uheldsstedet. Undervejs blev færdslen ledt forbi uheldsstedet, for at løsne op for trafikken. Bilerne blev kørt væk fra uheldsstedet på et fejeblad, og først kl. 18.28 blev vejen genåbnet i begge retninger. Politiet optog rapport i sagen for at belyse årsagen til uheldet.

Cyklist ramt i højresving – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.59 skete et uheld i forbindelse med at en personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Jystrup Midstsj., skulle svinge til højre i krydset. Kvinden kørte ad Ringstedgade mod øst, hvor hun overhalede en cyklist på cykelstien. Bilisten havde holdt for rødt lys i krydset, og da der blev grønt påbegyndte hun sit højresving, men fejlbedømte afstanden til cyklisten, en 45-årig mand fra Roskilde, der kom kørende bagfra og skulle lige ud i krydset. Da bilen svingende kørte cyklisten ind i siden på bilen, så han faldt af cyklen og slog hovedet. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev behandlet og kørt videre på sygehuset. Den 42-årige kvindelige bilist, der havde sine børn med i bilen var chokeret efter uheldet, men ingen i bilen kom til skade. Den 45-årig, som ikke anvendte cykelhjelm, fik på sygehuset konstateret et hovedtraume som følge af faldet. Han er fortsat indlagt, men hans tilstand er stabil. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne i uheldet herunder vigepligtsforseelsen.

Bil beslaglagt ved kørsel uden førerret – Benløseparken, Ringsted

Kl. 20.55 standsede en patrulje en personbil, for at lave et rutinemæssigt tjek. Føreren af bilen, en 51-årig mand fra Ringsted, havde ikke kørekort. Politiet havde i forbindelse med en verserende sag inddraget hans førerret, da han ikke opfyldt betingelserne for at have et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da det var 3. gang han kørte uden kørekort indenfor 3 år blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 51-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen skal konfiskeres, når sagen skal afgøres ved et retsmøde.

Vold mellem bilister – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.20 anmeldte en 23-årige mand fra Ringsted, at han for få minutter siden var blevet overfaldet af en mandlig bilist, som efterfølgende var kørt fra stedet. Overfaldet skete i forbindelse med en parkering ved en outletbutik, hvor anmelderen ville parkere, men syntes, at en anden bilist optog to pladser ved at holde midt mellem parkeringsbåsene. Efter et spørgende håndtegn til den anden bilist steg denne ud af bilen og gik hen til anmelderen, som pludselig fik nikket sig en skalle. Modparten satte sig herefter ind sin bil og kørte fra stedet, men anmelderen fik taget et foto af bilen og dens nummerplade. Anmelderen var taget på skadestuen for at blive undersøgt, men havde tilsyneladende ikke fået behandlingskrævende skader. Politiet efterforskede straks sagen ud fra anmelderens optagne fotos og kunne senere på eftermiddagen anholde en 54-årig mand fra Ringsted, som havde været fører på gerningstidspunktet og derfor kunne mistænkes for volden mod den 23-årige. Den 54-årige, der var uskadt, blev sigtet for vold, afhørt og senere løsladt i sagen, som han ifølge sin forklaring havde en anden opfattelse af. Politiet efterforsker videre i sagen og forsøger nu at få klarlagt detaljerne ud fra parters og vidners forklaringer om, hvad der skete på stedet.

Flere skudsalver var formentlig andejagt – Nonnedalen, Ringsted

Kl. 17.28 fik politiet en henvendelse fra en skræmt, 17-årig ung mand fra Ringsted, som sammen med nogle venner var gået ad grusstien langs Ringsted Å i området sydvest for Nonnedalen. De havde hørt flere skudsalver efterfulgt af skrig og til sidst nogle råb fra mennesker. I mørket i området havde de også set lysskæret fra nogle lommelygter. Anmeldelsen medførte udrykning med flere patruljer til området, hvor det dog hurtigt blev klarlagt, at der hele dagen var foregået andejagt i området. Politiet traf ikke nogen jægere i området, men dog spor efter aktivitet ved en jagthytte. Med baggrund i de oplysninger indstillede politiet eftersøgningen efter både personer med skydevåben og eventuelle sårede personer.

Ordensbekendtgørelsen – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.19 blev en kunde i supermarkedet Rema 1000 ubehagelig og skubbede til en ung mandlig medarbejder flere gange, hvorefter han forlod stedet. Kunden var blevet sur på medarbejderen og blev uadreagerende. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Personalet i butikken kendte kunden fra tidligere, så politiet kørte til en 27-årig mand fra nærområdets adresse for at tale med ham om episoden. Den 27-årige blev truffet hjemme og patruljen sigtede ham for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen med sin adfærd over for medarbejderen i supermarkedet. Den 27-årige kan forvente at få en bøde for episoden.

Fodgænger ramt ved svingning – Borgediget/Ringstedgade, Roskilde

Kl. 17.44 kom et alarmopkald om et uheld i et fodgængerfelt, hvor en 31-årig kvinde blev ramt af en bil ved lav hastighed. En 61-årig mand fra Roskilde kørte ad Ringstedgade mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Borgediget. I den forbindelse overså føreren den 31-årige kvinde, som var på vej over fodgængerfeltet på Borgediget. Det var mørkt og regnede kraftigt på uheldstidspunktet, hvilket gjorde sigtbarheden dårlig. Bilisten stødte let ind i kvinden, så hun faldt og slog sig. En ambulance kom frem til stedet og tilså kvinden, som ikke var kommet alvorligt til skade. Den mandlige bilist var meget chokeret efter uheldet, da han havde orienteret sig i krydset, men slet ikke havde set fodgængeren i det dårlige vejr. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej / Amtsstue Alle / Klostervangen, Ringsted

Kl. 17.03 fik politiet melding om, at der var sket et færdselsuheld i lyskrydset. Det viste sig, at to personbiler var stødt sammen, men uden at nogen var kommet til skade. En 37-årig mand fra Ringsted var kørt ad Nordre Ringvej mod nord og ind i lyskrydset for at svinge til venstre mod Klostervangen. Samtidig var en modkørende, ukendt personbil ude i krydset i færd med at svinge til venstre mod Amtstue Alle. Den 37-årige startede sin svingning mod Klostervangen og blev ved afslutningen heraf påkørt på højre side ved baghjulet af en personbil ført af en 61-årig kvinde fra Ringsted. Hun kørte ad Nordre Ringvej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset. Politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven for den 37-årige bilists vedkommende.

Forsøg på dieseltyveri – to anholdt – Holbækvej, Ringsted

Kl. 00.40 fik politiet en henvendelse fra en bilist, der på Holbækvej ved bygrænsen havde passeret et parkeret køretøj, hvor en mand måske forsøgte at skaffe sig adgang til. På stedet fandt politiets hundepatrulje en parkeret, mindre lastbil, hvis brændstoftank lå på jorden. En politihund gik herefter spor fra stedet og fandt ca. 200 meter væk to mænd, der forsøgte at gemme sig i noget buskads. Da begge lugtede af brændstof og i øvrigt kunne forklare, hvorfor de gemte sig, blev begge anholdt som mistænkte for forsøg på tyveri af brændstof. Der var tale om en 27-årig mand fra Herlufmagle og en 32-årig mand fra Ringsted. Sidstnævnte var også i besiddelse af en lille pølsemandspose indeholdende lidt amfetamin. De to anholdtes egen bil fandt politiet henstillet på en nærliggende tankstation. De to anholdte blev afhørt til sagen, men kun den 27-årige blev løsladt. Den 32-årige var i forvejen efterlyst af politiet, idet han var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Politiet vil derfor bringe ham i fogedretten i Roskilde torsdag formiddag, inden han bliver løsladt.

Seks biler i harmonikasammenstød – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 07.39 stødte flere biler sammen på Vestmotorvejen i østgående retning mellem afkørsel 36 og 37, da en 41-årig mand fra Korsør bremsede op i forbindelse med køkørsel. Hans bil blev påkørt bagfra og det resulterede i, at i alt 6 biler blev impliceret i et harmonikasammenstød. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet, men det skabte trafikale problemer på strækningen, der blev helt spærret i et stykke tid. Herefter blev motorvejen åbnet delvist op, og først kl. 08.58 var der helt ryddet op på stedet, og hele motorvejen blev åbnet. Politiet registrerede uheldet og de implicerede parter i forhold til de materielle skader.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 10.09 anmeldte en lokal borger, at en personbil kl. ca. 08.00 havde påkørt en lygtepæl, og bilen blot var efterladt på uheldsstedet. Ingen var tilsyneladende kommet til skade ved uheldet. Politiet tog kontakt til en 29-årig mand fra Bjæverskov, der som ejer af bilen bekræftede, at en kammerat – en 26-årig mand fra København NV – var kørt galt i bilen i et solouheld, da føreren af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen. Bilejeren blev herefter vejledt om sine forpligtelser i anledning af uheldet og anmodet om snarest at sørge for fjernelse af køretøjet. Politiet underrettede efterfølgende Køge kommune om skadevolderen i forhold til den ødelagte lygtepæl.

Indbrud i Perioden

Langemosevej, Ringsted
Østre Parkvej, Ringsted

Del på sociale medier