Mere information til pårørende, nye digitale kontaktformer og fortsat hyggelige aktiviteter. Det er nogle af initiativerne på Ringsted Kommunes tre plejecentre, hvor hverdagen fortsætter så normalt som muligt. Det oplyses i en pressemeddelse.

Hverdagen på Ringsted Kommunes tre plejecentre – Knud Lavard Centret, Plejecentret Ortved og Plejecentret Solbakken – er også lidt anderledes efter regeringens corona-tiltag, men meget er også det samme.
På Ringsted Kommune tre plejecentre må pårørende ikke komme på besøg på grund af regeringens corona-tiltag. Men beboerne er stadig i jævnlig kontakt med deres pårørende, nu sker der blot på lidt andre måder, og der er stadig fællesarrangementer og aktiviteter for beboerne. Personalet hjælper beboerne med at Facetime, chatte eller på andre måder være i kontakt med deres pårørende.

”Vi forstår godt, at det er en meget svær situation for både de pårørende og for beboerne. De her nye digitale kontaktformer er en ny verden for dem, men de har reageret meget positivt på det. De pårørende har brugt det meget, og nogle af dem har vi lært dem at bruge de her nye hjælpemidler, så de stadig kan holde kontakten til deres pårørende,” siger Marianne Michelsen, leder af Plejecentret Ortved.

Eftermiddagskaffe og hygge – men på afstand.
Alle tre plejecentre laver jævnlige nyhedsbreve til pårørende, så de kan følge med i beboernes hverdag. Og de pårørende finder nye måder at komme forbi og så sendt en hilsen til deres ægtefælle, mor eller bedstefar. Mange bruger også muligheden for at aflevere blomster via personalet til fødselsdage. Der er også stadig fuld gang i hverdagens små og store aktiviteter på plejecentrene. På Plejecentret Ortved har de lavet en ugentlig frisørsalon, fordi en af medarbejderne er uddannet frisør, og på Plejecentret

Solbakken kiggede en Hjem-Is bil forbi en dag.
”Vi kan stadig samles i små enheder, hvor vi kan mødes til eftermiddagskaffe og morgenmad. Så hygger vi i små grupper, drikker kaffe, og der bliver stadig bagt kage og den slags. Vi har ikke nedlagt aktiviteter, vi har bare lavet dem på en anden måde. Men derfor kan der godt være små diskussionsklubber eller højtlæsning, og vi har stadig vores aktivitetsmedarbejdere, som nu så bare tager sig af beboerne i mindre grupper,” siger John Andersen Lagoni, leder af Plejecenter Solbakken og konstitueret leder af Knud Lavard Centret.

Pårørende viser stor forståelse.
Benny Christensen, formand for Ældre- og Genoptræningsudvalget, siger: ”Både beboere, pårørende og personale har skullet vænne sig til nye rutiner, men alle har taget det i stiv arm. Vi følger selvfølgelig Sundhedsstyrelsens anvisninger, og der må for eksempel ikke være fysisk kontakt. Vores medarbejdere må ikke holde i hånd eller give et kram til beboerne, som de jo plejer. Det må komme, når vi engang er ovre dette.”

Borgmester Henrik Hvidesten siger: ”De pårørende har udvist stor forståelse for, at nogle ting er lavet om, og at de for eksempel ikke kan komme på besøg, som de plejer. Personalet har virkelig håndteret den nye situation flot, og der er en god ånd, hvor alle hjælper hinanden. Vores personale prøver at holde de pårørende ekstra godt orienteret lige nu, og det prioriterer vi rigtig højt. De pårørende er også altid velkomne til at ringe til plejecentrene og høre, hvordan det går eller få hjælp, så de kan tale med deres kære i telefon, over facetime eller andet.”