Da Corona-krisen satte Danmark i stå i marts, startede også en temmelig spændende og udfordrende tid for Ringsted Musik- og Kulturskole. Fra den ene dag til den anden måtte dørene lukkes for al undervisning og aktivitet og lærerne sendes hjem for at omstille mest mulig undervisning til fjernundervisning. Det skriver Musik & Kulturskolen i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

”Et helt grundlæggende element i de fag, vi arbejder med i Musik- og Kulturskolen, er det fysiske møde og samværet og samspillet elever og lærere imellem – så at skulle rykke alt det over på diverse digitale platforme, var lidt af et frit fald uden faldskærm for alle”, siger Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole – og fortsætter: ”Men alle har simpelthen knoklet for at få det til at fungere, og hvis man overhovedet kan sige noget positivt om nedlukningen, så må det være den enorme entusiasme og idérigdom, det har udløst. Vi har fx afviklet online caféaftener, haft virtuelle sammenspilsprojekter og en digital billedudstilling er også på vej – men uanset hvad, har det været et kæmpe afsavn for alle, ikke at kunne mødes om musikken, drama, dans og billedkunst.

Nedlukningen har selvfølgelig også betydet, at rigtig mange spændende projekter har måttet aflyses eller udskydes – som fx et stort anlagt Alsangsarrangement 4. maj, en teaterkoncert, en koncerttur til Svendborg med Musik- og Kulturskolens Street Parade orkester – alt sammen begivenheder, som skulle være med at markere afslutningen af sæson 2019/2020 i Musik- og Kulturskolen.

”Men sådan bliver det formentlig ikke denne gang”, udtaler Jacob Brandt Jensen. En stor del af tiden siden marts er selvfølgelig gået med snak om, hvornår Musik- og Kulturskolen kan åbnes igen. Det er (i skrivende stund) endnu ikke afklaret. ”Men vi krydser stadig fingre for, at vi på en eller anden måde kan lykkes med at se vores elever, før de går på sommerferie – det ville bare være den bedste måde at gå sommeren i møde på!”, siger Jacob Brandt Jensen. Heldigvis tegner alt til, at Musik- og Kulturskolen kan slå dørene op igen i august til en ny sæson. ”Det ser vi enormt meget frem til, og vi vil uden tvivl være klar på alle fronter – og efter alle nødvendige forholdsregler mm. Vi har masser af spændende tilbud klar – fra babyrytmik for de mindste til musik, dans, drama, billedkunst og animation for de større – og så har vi jo nu ovenikøbet fået udvidet paletten med nye kompetencer på den digitale front, som vi og eleverne bestemt også vil få glæde af fremover – uden Corona.

Musik- og Kulturskolens tilmelding til sæson 2020/2021 er åben – info om fag, hold og kurser mm. findes på musikogkulturskolen.dk.

Del på sociale medier