’Re-Cover Band’ er et musikprojekt i Ringsted Socialpsykiatri, der har fungeret siden 2016. Projektet giver psykisk sårbare borgere i Ringsted Kommune mulighed for at arbejde med deres personlige udvikling gennem musikken. Projektet blev endnu vigtigere under corona, da isolationen for alvor ramte brugerne, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Det er meget forskelligt, hvad den enkelte bruger får ud af at være en del af musikgruppen afhængigt af, hvor denne er i sin proces. Det kan eks. være at lære at mestre samarbejde med andre, mens det for andre kan handle om at træde ind et rum, hvor musikken tilbyder en mental pause fra angst, depression, misbrug, stemmer, ADHD eller andet,” fortæller Phillip Rosenqvist, der er socialvejleder i Ringsted Kommune og arbejder med ’Re-Cover Band’.

Da coronaen kom i foråret, og isolationen for alvor ramte borgerne, blev projektet vigtigere end nogensinde, og det var derfor nødvendigt at tænke kreativt.

Re-Cover Band begyndte derfor at øve udendørs, under en presenning, så alle nødvendige forholdsregler kunne overholdes. Alle møder nu op med egne hovedtelefoner, der tilsluttes en mixer, hvor instrumenterne også tilsluttes og pludselig er det igen muligt at være sammen om musikken på behørig afstand.

”Det har stor betydning for brugerne, at der bliver lavet et produkt, som de kan være stolte af og dele med andre. Derfor er en afsluttende proces omkring en sang, der er øvet færdig, altid, at borgerne går i Socialpsykiatriens ”hjemme-studie” og indspiller den sang, de har brugt måneder på at øve,” fortæller Karsten Lagermann, der er den anden socialvejleder der har stået for initiativet.

På torsdag skal dette foregå udendørs, hvor gruppen indspiller en sang, de har øvet på under hele corona-perioden.

Foto: ABW