De første tilfælde af Covid-19 kom både på Byskovskolen og Ådalskolen i sidste uge. Og hen over weekenden er flere personer på skolerne blevet testet positive for Covid-19. Ringsted Kommune har i begge tilfælde været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og situationerne håndteres efter dialog med de relevante sundhedsmyndigheder, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Der iværksættes nu nye tiltag på Ådalskolen og Byskovskolen.

Ådalskolen lukker i nogle dage
I weekenden er yderligere fire personer med tilknytning til Ådalskolen konstateret smittet med Covid-19. Der er iværksat smitteopsporing og nære kontakter.
”Efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed har vi besluttet, at Ådalskolen lukker helt i nogle dage. Skolen vil derfor tidligst kunne modtage elever igen fra på onsdag. VI har opfordret alle elever og alt personale til at lade sig teste, og der skal foreligge en negativ test, før elever eller personale må komme tilbage,” siger Flemming Nielsen, skoleleder på Ådalskolen.

Forældre og personale har fået nærmere information. Flemming Nielsen opfordrer forældre til at holde sig orienteret via Aula.

Flere elever sendt hjem på Byskovskolen
På Byskovskolen har flere klasser mandag fået at vide, at de skal blive hjemme som minimum til og med onsdag i denne uge. Det skyldes, at de er at betragte som nære kontakter, og derfor er de også opfordret til at lade sig teste.

Elever og forældre har fået særskilt besked.
”Siden vi blev bekendt med, at en elev var smittet med Covid-19, har vi været i tæt kontakt med blandt andre Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi har fulgt deres anbefalinger. Derfor har flere elever i dag fået at vide, at de skal blive hjemme, indtil de kan fremvise en negativ test. For de elever, som er hjemme, bliver der etableret fjernundervisning fra tirsdag. Og jeg opfordrer alle elever og forældre til at holde sig løbende orienteret på Aula,” siger Martin Falkenberg Koefoed, skoleleder på Byskovskolen.

De elever, som skal blive hjemme fra Byskovskolen, har fået særskilt besked.

Foto: ABW