Torsdag den 29. oktober er der chance for en jazzoplevelse med telepatiske dimensioner, når trioen Solborg/Banke/Heebøl gæster Ringsted Kulturhus – bag trommerne sidder Bjørn Heebøl, tidligere elev og nu også trommelærer i Ringsted Musik- og Kulturskole.

Så er det atter blevet tid til en musikalsk Ud-Af-Boxen-oplevelse i Ringsted Kulturhus, og denne gang står den i den nyere og eksperimenterende jazz tegn.

Samarbejdet mellem saxofonist Anders Banke og guitarist Mark Solborg er noget ganske særligt og utrolig velintegreret. De har spillet sammen så længe, og i så mange sammenhænge, at det, når det er allerbedst, går hen og bliver telepatisk! I disse år spiller de ganske meget med trommeslager Bjørn Heebøl, som er opvokset i Ringsted har trådt sine musikalske barnesko i Ringsted Musikskole. Siden da er han uddannet på Rytmisk Musik Konservatorium og har spillet med et utal af bands og kunstnere – som fx Slaraffenland, Bisse og Niels Skousen – og på det seneste har han også været at finde som trommelærer på Ringsted Musik- og Kulturskole, hvor han videregiver sin passion for musikken og trommespillet til de nye generationer.

Torsdag den 29. oktober kl. 19.30 kan Bjørn og hans musikalske legekammerater, Mark Solborg og Anders Banke, opleves med et materiale bestående af egne værker og særligt udvalgte favoritsange taget under meget kærlig behandling. Om musikken siger de selv at ”uden på nogen måde at fornægte en lyrisk og smuk side, er der, alt andet lige, skrald og smæk på!”

Koncerten med Solborg/Banke/Heebøl er den tredje under initiativet BOXEN i Ringsted Kulturhus, hvor målet er at skabe en scene for anderledes og utraditionel musik og styrke vækstlaget og genrebredden inden for den rytmiske musik i Ringsted. Det sker dels ved at stille en veludstyret øvecontainer på Ringsted Kulturhus’ grund til rådighed for musikere, der mangler et øvelokale, og dels gennem en rækkekoncerter under konceptet Ud-Af-Boxen i Kulturhuset, hvor de knap så eksponerede genrer kan opleves til inspiration for byens musikliv.

Koncerten med Solborg/Banke/Heebøl er 29. oktober kl 19.30 i Ringsted Kulturhus, Søgade 3.

Billetter kan reserveres via Billet.dk

Pressefoto