Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2020/10/16 til 2020/10/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – part flygtet – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 18.11 skete et mindre færdselsuheld på Jernbanevej ved sidevejen Harhoffs Alle, da en 27-årig kvindelig bilist fra Haslev blev påkørt bagpå. Hun var under kørsel med lav hastighed ad Jernbanevej mod vest bremset op, fordi en forankørende var i færd med at svinge til højre ad Harhoffs Alle. En fremmed personbil bag kvindens bil påkørte bagenden på hendes bil, men standsede ikke efterfølgende for at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Føreren af personbilen fortsatte sin kørsel væk fra uheldsstedet, så politiet har optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret den skadevoldende bilist. Den 27-årige kvinde kunne køre fra stedet i sin bil og ville efterfølgende blive undersøgt på skadestuen for eventuelle skader i nakken. Hun kunne ikke beskrive flugtbilisten yderligere ud over, at der var tale om en personbil.

Politiet i Ringsted hører gerne fra den skadevoldende bilist eller personer, der måtte have været vidne til sammenstødet og bilistens kørsel væk fra uheldsstedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Nørregade, Ringsted

Kl. 22.38 rykkede politiet ud til et mindre færdselsuheld, hvor to bilister var involveret. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 49-årig kvinde fra Fuglebjerg foretog en U-vending på Nørregade ud for en tankstation. Forinden var hun kørt ad Nørregade mod syd med en 56-årig kvinde fra Dianalund bagved. Da den forreste kvinde lavede U-vendingen, blev hun påkørt på siden af bilen af den bagfra kommende bilist. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt i forbindelse med vendingen.

Udlændingeloven – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 03.26 bad DSB-personale i et tog, der holdt på Ringsted station, om hjælp fra politiet, idet en udenlandsk mand havde gemt sig på toilettet. Manden havde ikke nogen billet og ønskede i øvrigt ikke at fortælle noget om sin identitet. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til den udenlandske mand, som blev frihedsberøvet til konstatering af sin identitet, så politiet også kunne afgøre, om manden opholdt sig lovligt her i landet. Manden blev foreløbigt identificeret som en 21-årig mand fra Eritrea, som forblev i politiets varetægt i medført af udlændingelovens bestemmelser og anbragt i et arresthus, inden han i dag mandag formentlig fremstilles i et grundlovsforhør med henblik på yderligere frihedsberøvelse, indtil han kan udsendes af Danmark på grund af ulovligt ophold.

Lørdag – søndag

Færdselsuheld – Turøvej, Vollerslev, Ringsted – Køge

Kl. 15.21 fik politiet via alarmcentralen en melding om et færdselsuheld, hvor en motorcyklist var impliceret, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at der var tale om et solouheld, idet en 37-årig mand fra Ringsted som fører af motorcyklen var væltet i forbindelse med svingning til højre i en højrekurve efter kørsel ad Turøvej i østlig retning. Han ramte efterfølgende knap to meter hæk på en privat adresse som følge af uheldet, men var tilsyneladende selv sluppet med diverse knubs, efter at han var blevet tilset på skadestuen i Køge. Da der var tale om et solouheld, registrerede politiet blot uheldet med dets parter og omstændighederne.

Ulovlig knallert – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 17.28 standsede politiet en lille knallert, som kunne mistænkes for at køre alt for hurtigt. Knallerten blev indbragt og skal nu undersøges på rullefelt, som skal vise, hvor hurtigt den kan køre. Føreren af knallerten, en 18-årig mand fra Ringsted, vil høre mere fra politiet når knallerten er testet og hastigheden på knallerten fastlagt. Hvis knallerten viser sig at kunne køre hurtigere end 43 km/t vil sagen blive lagt op til at den 18-årige frakendes retten til at føre lille knallert og en bøde i sagen.

Mange sager om kørsel i påvirket tilstand – Ringsted, Roskilde, Køge og Holbæk

Politiet har sigtet usædvanligt mange bilister for at køre i påvirket tilstand i dette døgn. De blev alle sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Nu venter politiet på at få analyseret blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i sagerne.

kl. 21.30 Søgade, Ringsted. En 21-årig mand fra Guldborg sigtet for narkokørsel i en personbil.

Kl. 23.19 Ringstedgade, Roskilde. En 24-årig mand fra Hedehusene kørte i bil ind i drive-in ved en burgerrestaurant i narkopåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten, hvilket han også blev sigtet for.

Kl.23.43 Bådehavnen, Køge. En 28-årig mand fra Køge førte en personbil i spirituspåvirket tilstand.

Kl. 23.45 Hovedgaden i Borup, Køge. Politiet standsede en bil på P-pladsen ved Borup Station. I bilen sad to 18-årige mænd fra lokalområdet. Føreren af bilen blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Begge mænd blev visiteret og bilen ransaget. Passageren blev sigtet for at være i besiddelse af 2,3 gram hash og 0,81 gram kokain. Føreren blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg, da der blev fundet flere klumper hash, ca. 100 ubrugte pølsemandsposer, en rulle plasticfilm og en minidigitalvægt i bilen. Hashklumperne blev senere kontrolvejet til 35,45 gram. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande med henblik på konfiskation. Efter endt blodprøveudtagelse og afhøring fik de to unge mænd lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Kl. 01.22 Ternevej, Roskilde. En 33-årig mand fra Vallensbæk blev sigtet for spirituskørsel i en personbil.

Kl. 02.25 Cordozavej, Solrød. En 21-årig mand fra Ishøj pustede i alkometeret, som viste at han var spirituspåvirket over det tilladte.

Kl. 04.04 Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk. En 38-årig mand fra Helsingør blev sigtet for både spiritus og narkokørsel. Han havde efter eget udsagn indtaget amfetamin og havde en spirituspromille over det tilladte. Den 38-årige var desuden frakendt førerretten. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv, en flaske med 60 ml flydende ecstasy og en lille smule amfetamin, som den 38-årige blev sigtet for at besidde. De ulovlige effekter blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Muligt forsøg på tricktyveri – Prinsessevænget, Ringsted

Kl. 17.37 anmeldte en kvinde, at hun kort forinden kom for at besøge sin 78-årige mor. I opgangen traf datteren tre udlændinge, to mænd og en kvinde, som hun aldrig før havde set. Datteren fandt ud af, at moren kort forinden havde lukket kvinden ind i sit hjem, under påskud af at hun ville låne en kuglepen. Mor og datter kunne ikke umiddelbart se, at der var stjålet noget fra lejligheden, men fandt episoden mistænkelig og ringede til politiet.

De tre udlændinge beskrives som østeuropæiske af udseende:
A: Kvinde, ca. 30 år, 170 cm høj, langt mørkt hår i hestehale, mørk jakke med pelskrave, sorte sko og sorte bukser. Talte dansk.
B og C: Mænd, ca. 40 år, 170 cm høje. Iført cowboybukser og henholdsvis en grå og en blå jakke.

Borgere som har bemærket de beskrevne personer omkring Prinsessevænget i Ringsted fredag eftermiddag/aften og som kan komme med yderligere oplysninger evt. om et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Hashrygning – Asgårdsvej, Ringsted

Kl. 21.57 kørte en patrulje forbi Benløse Børnegård efter en anmeldelse om, at nogle unge opholdt sig på stedet. Politiet traf en gruppe på tre unge ved et ude-areal med borde/bænke, hvor der var en kraftig lugt af hash. Betjentene visiterede de unge, hvoraf en 16-årig ung mand fra Ringsted blev fundet i besiddelse af 2,71 gram hash, som han blev sigtet for at besidde. I tasken hos en 17-årig ung kvinde fra København fandt politiet en peberspray, så hun blev sigtet for at overtræde våbenloven. Hash og peberspray blev beslaglagt med henblik på konfiskation. De to sigtede kan forvente et bøde i sagerne. Patruljen orienterede de tre unges forældre om sagerne, da de alle var under 18 år. De sociale myndigheder vil også blive underrettet om sagerne.

Mistænkelig forhold – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 14.47 anmeldte en 60-årig mand fra Ringsted, at han få minutter tidligere under et besøg på en tankstation var blevet kontaktet af en fremmed kvinde, der angav at være døvstum. Kvinden forsøgte at få nogle penge fra anmelderen, som dog afslog, hvorefter kvinden som passager i en lysgrå stationcar personbil med udenlandske nummerplader. Bilen kørte fra tankstationen i retning mod centrum, men blev ikke fundet trods politiets eftersøgning i byen med det formål at få afklaret kvindens ærinde over for anmelderen.

Indbrud i Perioden

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.
Bragesvej, Ringsted