Kom i julestemning på Ringsted Museum og Arkiv og i Ringsted Vindmølle!

Nisseudstillingen i Ringsted Vindmølle er legendarisk. Og heldigvis er møllenisserne ikke ramt af corona, så de er alle sammen friske og klar til at skabe julestemning til store og små. De er myldret frem fra kroge og sprækker. Her har de gemt sig fra januar til november for at være på plads til 1.december, som er indgangen til den allerbedste måned på hele året.

Juletræer
Kik også ind på museet, hvor julepyntede træer er ledsaget af fortællinger om pyntens historie. Få fx historien om det allerførste juletræ, der blev tændt i Danmark i 1808 og historien om, hvornår der kom elektrisk lys på de udendørs juletræer.

De julepyntede træer får selskab af stemningsskabende vinter -og julefotografier med glade børn i sne og den julesmykkede Ringsted by. Alle billeder er fundet i Ringsted Arkivs skuffer.

Julebillede-galleriet er åbent samtidig med juleudstillingen fra den 29. november til den 20. december i museets almindelige åbningstid tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 11-16.
Nisserne i møllen kan først besøges fra den 1. december i samme åbningstid.

I museumsbutikken er der jul på hylderne med alt fra små kalendergaver, julepynt og værtindegaver og selvfølgelig det gode økologiske mel, malet på Ringsted Vindmølle.
Ringsted Museum og Arkiv og Ringsted Vindmøller følger myndighedernes retningslinjer omkring COVID-19. Vi anbefaler at bestille billet på forhånd via entrevestmuseum.billetexpressen.dk

Glædelig jul.

Julekort med nisser på Klostermarken. Foto: Museum Vestsjælland
Del på sociale medier