På grund af konstateret smitte med COVID-19 hos ni elever og ni medarbejdere er i alt 15 klasser sendt hjem på Dagmarskolen. Alle klasser får fjernundervisning.
Næsten alle klasser på Dagmarskolen er sendt hjem til fjernundervisning på grund af i alt 18 konstaterede tilfælde af COVID-19. Smittetilfældene er onsdag middag fordelt på ni elever og ni medarbejdere. De smittede medarbejdere betyder, at det ikke er alle klasser, der har kunnet undervises af en tilstedeværende lærer på skolen, og de klasser er derfor også sendt hjem. Der er tre klasser, der stadig undervises med fysisk tilstedeværelse på skolen, oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Hjemsendelsen af klasser på Dagmarskolen har ikke noget at gøre med de nye lokale restriktioner i 38 kommuner, som statsminister Mette Frederiksen meldte ud i mandags, og som er trådt i kraft onsdag den 9. december. Ringsted Kommune er ikke på nuværende tidspunkt omfattet af de nye restriktioner i de 38 kommuner.

Sundhedsmyndighederne er i gang med smitteopsporing på Dagmarskolen, og eleverne vender tilbage til skolen over de næste dage alt efter, hvordan smittekæderne ser ud. For hvert smittetilfælde bliver der i samarbejde med Ringsted Kommunes Sundhedstjenesten og de nationale sundhedsmyndigheder lavet en konkret vurdering af, hvordan smitten kan inddæmmes.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Lige så snart vi får viden om, at en person med tilknytning til en skole bliver konstateret smittet med COVID-19, vil vi altid håndtere det i tæt dialog med vores egen Sundhedstjenesten, Styrelsen for Patientsikkerhed og andre relevante myndigheder. Hvad der præcist vil ske, afhænger af det lokale tilfælde, men Ringsted Kommune vil altid følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger,” siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Elever og forældre vil altid få konkret besked, hvis der udbryder smitte på en skole, og det har direkte betydning for deres hverdag på stedet. Det vil typisk være gennem Aula, så jeg vil opfordre alle forældre til løbende at holde sig orienteret på Aula for jeres barns skole.”

Elever og forældre viser stor fleksibilitet
De seneste måneder har der ligesom mange andre steder løbende været et mindre antal smittetilfælde på nogle skoler i Ringsted Kommune. Det betyder også omskiftelige hverdage for elever og forældre.

Chef for Skolecentret, Jesper Ulrich, siger:

”Alle steder er der udvist tålmodighed, stor fleksibilitet og vilje til samarbejde. Det gør, at vi kan få en hverdag til at fungere under disse meget specielle omstændigheder, hvor vi er særligt opmærksomme på at smitten ikke breder sig og samtidig holder fortsat fokus på læring og god trivsel på vores skoler.”

 

Foto: ABWskole