Et langt liv uden sygdom er noget, de fleste stræber efter. Langt de fleste af os ved også, at kost og motion spiller en væsentlig rolle, når det gælder sundhed. Men ungdommens kilde og kroppens aldring handler om andet og mere.

Med udgangspunkt i sin bog ”Yngre med årene” går Danmarks førende sundhedsforsker Bente Klarlund videnskabeligt til værks, og giver gode råd til en livsstil, hvor dine celler og dermed din krop i biologisk forstand bliver yngre.

Oplev et foredrag, der kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at du faktisk får flere år forærende, når du er en del af et fællesskab, og lever et liv med mening. Det lange, sunde liv handler om pauser, sex, ærefrygt, vin, frivillighed og samvær med vennerne.

Der er utroligt meget, du selv kan gøre for at holde dig rask. Og det er aldrig for sent at ændre livsstil. At du spiser fornuftigt og får rørt kroppen, ved de fleste er vigtigt, men opskriften på et langt, sundt liv handler også om at undgå unødig bekymring og have fokus på det, der giver mening: familie, venner, frivillighed, optimisme, at tro på noget og ikke mindst at lade sig begejstre.

Det er også håbet, at foredraget vil gøre op med den misforståelse, der hersker blandt danskerne, når det kommer til sundhed:

”Vi tror, at ungdom er noget, vi køber. Vi er til fals for det hurtige fix i form af kosttilskud og antialdringsprodukter. Legenden om ungdommens kilde lever stærkt i skikkelse af en kommerciel sundhedsindustri, der ofte føres frem af kendte skuespillere og popsangere. Min ambition er, at videnskabens stemme skal overdøve og trumfe den kommercielle og poppede sundhedsindustri og bidrage til, at du lever godt og længe uden at smide penge ud ad vinduet til virkningsløse, potentielt farlige produkter”, fortæller Bente Klarlund.

Bente Klarlund er sundhedsforsker, professor og overlæge på Rigshospitalet, samt forfatter til en lang række bøger om sundhed, kost og motion.

Det sker den 25. februar 2021, kl. 19.00-21.00 på Ringsted Bibliotek

Læs mere her

Foto: ABW