Har du erfaringer som leder og konsulent? Har du lyst til at arbejde strategisk med kommunal skoleudvikling, måske endda ambitioner om at blive skolechef? Så er jobbet som ledelseskonsulent i Skolecentret i Ringsted Kommune en perfekt trædesten for dig. Og så er det sandsynligvis dig, de er på udkig efter.

Om jobbet
Den kommende ledelseskonsulent kommer helt ind i maskinrummet på den strategiske udvikling og drift af skoleområdet i Ringsted Kommune. Skoleområdet består af 8 almene folkeskoler, 3 specialskoler, ungdomsskole, Kompetenceenheden (PPR) samt en konsulentenhed.

Du skal være med til at betjene det politiske niveau, som prioriterer skoleområdet og et åbent og tillidsfuldt samarbejde med skolebestyrelser, skoleledelser og faglige organisationer meget højt. Din ene hovedopgave bliver løbende at udarbejde politiske sager og faglige oplæg til strategisk udvikling af skoleområdet. Du skal udarbejde og formidle analyser af data, erfaringer og faglig viden, som kan informere den politiske debat og dialogen på tværs af skoleområdet.

Du skal være med til at præge og understøtte et ungt, men meget kompetent og motiveret skolelederhold, så Ringsted Kommunes skolepolitiske mål opnås.
Resultaterne viser, at vi er godt på vej. Din anden hovedopgave bliver derfor at understøtte og inspirere skoleledelserne i deres ledelsespraksis ud fra din erfaring med at lede og understøtte målrettede forbedringsprocesser på skoleniveau.

Du vil indgå i mange øvrige drifts- og udviklingsopgaver sammen med kollegerne i Skolecentrets konsulentenhed.

Hvad skal du kunne
Du kender en politisk styret organisation indefra og trives med de konstant skiftende opgavetyper og opdragsgivere. Din organisatoriske indsigt og erfaring som konsulent gør, at både centrale og decentrale ledelsesniveauer oplever sig godt understøttet og inspireret både i udviklings- og driftsopgaver, eksempelvis gennem præcise politiske sagsfremstillinger som formidler og kobler politiske, faglige og administrative perspektiver kvalificerede analyser af udviklingstendenser på tværs af skoleområdet som kan omsætte i strategiske indsatser
konkret support til skoleledelser og Skolecenter vedr. folkeskolelovgivning og effektive administrative procedurer

Du har selv som leder i skolen gået i spidsen og skabt gode elevresultater gennem en strategisk skoleudvikling. Din praksiserfaring som leder og din ledelsesfaglige viden gør, at du gennem sparring og support kan understøtte skoleledelserne, så de bliver endnu dygtigere til bl.a. at sætte retning og mål og eksekvere planer for skolens strategiske udvikling i lyset af de politiske mål
Styrke en faglig og distribueret ledelse som fremmer en løbende forbedring af undervisningens kvalitet ud fra data, refleksioner og ny viden udvikle deres personlige lederskab, så de bliver rollemodeller for motivation, åbenhed og kreativitet i samarbejdsrelationerne på skolen

Du har faglig indsigt i både den almene og specialiserede del af skoleområdet. Du er analytisk og struktureret og kan håndtere stramme deadlines. Dit overblik gør, at du er god til at forbinde og oversætte mellem politiske, faglige og administrative perspektiver. Du inddrager viden på måder, så det giver mening både på lokalt og kommunalt niveau.
Du har relevant efteruddannelse på diplom- eller masterniveau.

Læs hele stillingsopslaget her (ansøgningsfrist d. 11. januar 2021)

Foto: Anne Beth Witte, Dit Ringsted