I hele maj måned løber litteraturfestivalen ÆlleBælleMAJFortælle af stablen på biblioteker i hele Midt- og Vestsjælland. I år bliver det meste afholdt digitalt både foredrag, højtlæsning og teaterforestilling. Desuden er der ekstra fokus på udstillinger for de mindste børn i alderen 0-3 år på biblioteket i hele maj måned.

Det er vigtig at du læser højt for dit barn
Du har sikkert allerede hørt det, men det er rigtig vigtigt, at du læser højt for dit barn. Derfor er de seks biblioteker i Kulturregion Midt- og Vestsjælland: Ringsted, Sorø, Slagelse, Odsherred, Kalundborg og Lejre, gået sammen i projektet VestLÆSland, hvor litteraturfestivalen ÆlleBælleMAJFortælle er en del af projektet.
I hele maj måned er der derfor ekstra meget fokus på god litteratur for de yngste børn i alderen 0-3 år. Det bliver med ekstra mange udstillinger med bøger til de yngste, ligesom der i uge 20 vil være online foredrag for forældre, en specialproduceret online teaterforestilling for børn og nye højtlæsningsfilm i Baldrians Børnefortællinger på lililib.dk.

Højtlæsning styrker barnets sprog og undersøgelser viser, at børn der har fået læst historier højt fra de er helt små, klarer sig markant bedre fagligt i skolen. Historier kan være med til at sætte ord på ting dit barn oplever, og som det endnu ikke har ord for. Sidst men ikke mindst er det bare rigtigt hyggeligt med en stille stund sammen med barnet og en god historie.

Online foredrag om højtlæsning og sproglig udvikling
På Ringsted Bibliotek kan du deltage i onlineforedrag med pædagog og forfatter Anne Marie Marquardsen om højtlæsning og bøgers betydning for børns trivsel, udvikling og læring. Det er tirsdag den 18. maj kl. 20-21.

Du kan også deltage i onlineforedrag med cand. mag. i sprogpsykologi Lena Adalberth, hvor du bliver klogere på hvordan du kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Det er onsdag den 19. maj kl. 20-21.

Det koster ikke noget at deltage i online foredragene, men du skal melde dig til via ringstedbib.dk. Begge foredrag afholdes via Teams og du modtager et link, når du er tilmeldt.

Foto: Ringsted Kommune